Borden en symptomen van een stafylokok infectie UTI

Borden en symptomen van een stafylokok infectie UTI

Urineweginfecties (ook wel urineweginfecties of blaasontsteking) zijn vaak ontsteking van de urinewegen, die de nieren, blaas en urethra omvat. Ze worden veroorzaakt wanneer bacteriën zoals Staphylococcus aureus wordt in de urinewegen, gewoonlijk door de urethra. Hoewel deze infecties pijnlijk en ongemakkelijk kunnen zijn, zijn ze gemakkelijk te behandelen als de borden kan herkennen.

Staphylococcus Aureus

Staphylococcus Aureus (vaak afgekort tot stafylokok) is een bacteriesoort dat vele soorten infecties kunnen veroorzaken. De naam komt van het Griekse woord voor tros druiven en bessen, omdat deze bacteriën eruit clusters van druiven wanneer bekeken onder een microscoop. Anders dan de voornaamste oorzaak van urineweginfecties, E. coli, wordt stafylokok niet normaal in een gezond menselijk lichaam. Het veroorzaakt een aantal ziekten, van voedselvergiftiging of endocarditis. Hoewel stafylokok infecties van de urinewegen kunnen veroorzaken, de Centers for Disease Control en Prevention schatten dat het slechts 10 tot 20 procent van urineweginfecties worden veroorzaakt door stafylokok.

Toe- of afname van Plassen

Een van de eerste tekenen van een infectie van de urinewegen veroorzaakt door stafylokok is een verandering in de manier waarop je moet plassen. U zult merken dat je opeens de drang om te urineren vaker dan voorheen. U kunt ook merken dat wanneer je naar de badkamer, weinig of geen urine naar buiten komt. Dit kan gebeuren doordat de stafylokok bacteriën in je blaas irriteren het zenuwuiteinde. De zenuwen geven valse signalen naar de hersenen dat de blaas vol is.

Dysurie

Een van de meest verontrustende symptomen van een stafylokok infecties van de urinewegen is dysurie, of bloed in de urine. Echter, dit is een veel voorkomende symptoom van urinewegen. Het treedt op wanneer filtratie-systeem storingen en bloed je nieren 'krijgt door samen met de afvalproducten. Het bloed wordt vervolgens gemengd met de urine en verzonden via de urinebuis.

Veranderingen in de urine

Bloed in de urine is niet de enige verandering in de urine, dat kan betekenen dat u een stafylokok infecties van de urinewegen. Urine heeft normaal gesproken een karakteristieke geur, maar het kan opeens ruiken pittiger dan gebruikelijk. Uw urine kan ook donkerder dan normaal is weergegeven. Troebele urine is een ander teken van een stafylokok veroorzaakt urineweginfectie. In sommige gevallen is de stafylokok bacteriën irriteren de plasbuis zo veel dat je het gevoel een belangrijke branderig gevoel bij het plassen.

Lower Body Pain

Stafylokok infecties van de urinewegen kan pijnlijk zijn. Afhankelijk van de onderdelen van uw urinewegen die worden ontstoken door de stafylokok bacteriën, kan je kramp, brandende of pijn voelen in je vulva, bekken of onderrug. Pijn in de vulva is van een ontstoken urethra, terwijl de symptomen in de bekken worden veroorzaakt door een ontstoken blaas. Als u pijn voelt in je onderrug, kan dit betekenen dat de bacteriën hebben gereisd om uw nieren, een teken dat uw infectie is verslechterd.