Borden en symptomen van een lage progesteron in de vroege zwangerschap

Borden en symptomen van een lage progesteron in de vroege zwangerschap

Hormoonproductie tijdens de zwangerschap, vooral in de vroege stadia, is cruciaal voor de ontwikkeling van de foetus en de goede werking van de organen van de moeder. Normale productie van hormonen, zoals progesteron, aanzienlijk verhoogd tijdens de zwangerschap, vooral het derde trimester. Dit is de reden waarom het toezicht progesteron levels is zo belangrijk in de prenatale zorg. Zonder de voldoende aanwezigheid van progesteron tijdens de zwangerschap, kunnen samentrekkingen van de baarmoeder optreden dat kan vroeggeboorte veroorzaken. Lage progesteron ook de groei van nieuwe bloedvaten die voeding te verschaffen aan de foetus remmen.

Progesteron

Progesteron is een steroïde hormoon dat essentieel is voor het reproductieproces. Progesteron regelmatig geproduceerd in de eierstokken en de hersenen tijdens de menstruele cyclus door een chemisch proces dat afbreekt cholesterolmoleculen door dubbele oxidatie. Progesteron productie begint op de eerste dag van ovulatie en geldt voor de volgende 12 tot 15 dagen. Tijdens de zwangerschap, progesteron blijft door de eierstokken tot het einde van het eerste trimester, wanneer de placenta overneemt productie. Progesteron wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van de foetus en voldoende doorbloeding van de baarmoeder handhaven.

Spotting

Het meest voorkomende symptoom van lage hoeveelheden progesteron en humaan choriongonadotrofine hormoon (hCG) is bloeding in de eerste paar weken van de zwangerschap. Terwijl er kunnen ook andere oorzaken van deze, elke spotten die zich voordoet, vooral als het gepaard gaat met kramp, kan een indicatie zijn van een laag niveau van progesteron zijn. Terwijl de oude norm voor het testen voor lage hormoonspiegels opgeroepen voor speciale bloedtesten pas na een derde miskraam, zijn meer verloskundigen erkenning van de noodzaak van een vroegtijdige detectie van lage progesteron niveaus.

Tederheid

Hoewel bloed spotten is de meest voorkomende indicatie van mogelijke progesterontekort tijdens de vroege zwangerschap, vrouwen die zijn gevonden om een ​​tekort aan progesteron tijdens de zwangerschap werden sterkere gevoeligheid in de borsten en lage rugpijn combinatie met spotten binnen het eerste trimester. Deze symptomen kunnen op zich niet indicatief lage progesteron, en kan het gevolg zijn andere dingen die plaatsvinden in het lichaam, zoals de groei van melkproducerende cellen en cystische zwelling. Echter, als spotten er gebeurt en andere symptomen optreden, kan het een teken van lage progesteron productie.

Behandelingen

Als er onvoldoende progesteron productie wordt vermoed, kan bloedonderzoek controleren op het niveau van progesteron en hCG. Volgens Dr. John Lee van DiagnoseMe.com zodra progesterontekort is vastgesteld, progesteron supplementen kunnen worden voorgeschreven. Er zijn verschillende soorten supplementen, zoals vaginale zetpillen, hormonale injecties en orale supplementen. Terwijl er nieuwe ontwikkelingen in actuele hormonale crèmes die zijn gemeld aan enig succes hebben zijn geweest, de mening van sommigen in de medische instelling geeft aan dat actuele crèmes een significant effect op het handhaven van de juiste niveaus van hormonen tijdens de vroege zwangerschap niet kan hebben.

Medisch Advies

Het advies van een gerenommeerde OB / GYN moet altijd worden gezocht door elke vrouw die vermoedt dat ze zwanger zou kunnen zijn, vooral als er geen symptomen van progesteron tekort in de vroege stadia. De kans op vroeggeboorte, buitenbaarmoederlijke zwangerschap (een zwangerschap buiten de baarmoeder) en een miskraam kan sterk worden verminderd door het handhaven van de juiste niveaus van progesteron. Dit zal zorgen voor een gezonde groei van de foetus, zal de foetus van een bacteriële infectie te beschermen en zal waardevolle informatie voor een succesvolle levering.