Borden en symptomen van een kaakholte Infection

Sinusitis treft ongeveer 16 procent van de volwassen bevolking in de Verenigde Staten, volgens de American Academy of Allergy, Astma en Immunologie. De neusholte bestaat uit ondersteunende structuren, olfactorische slijmvlies, de vestibule, respiratoire slijmvlies, nasale conchae en neusbijholten. Wanneer een van de neusholtes of één van de vier sinus groepen - maxillary, sphenoid, ethmoid of frontale - ontstoken raakt, kan een sinus-infectie te ontwikkelen.

Tussenschot

Het septum is het zachte membraan dat de neusholte scheidt. Als het septum abnormaal gevormd of bevindt zich meer naar één kant plaats in het midden van de neus, de maxillaire sinussen verstopt raken. Een abnormale septum kan het ook moeilijk om een ​​volledig en normaal inademt maken. De aandoening wordt meestal veroorzaakt door een letsel aan de neus of gezicht. In extreme gevallen kan septoplasty chirurgie vereist.

Turbinates

Abnormaal grote turbinates kan ook leiden tot nasale blokkades. De neus is superieur, midden en inferieur turbinates, die zich van boven naar beneden van de neus. Turbinate verstoppingen kan luchtdoorgang naar de maxillaire sinussen, grootste van de neusbijholten, onder de oogkassen achter de jukbeenderen en in de bovenkaak gebied hinderen. Wanneer dit gebeurt, kan de sinussen besmet raken en slijm drainage probleem.

Druk

Acuter kaakholte infecties kunnen een verhoogde druk in je neus, ogen en kaken veroorzaken. Een hoofdpijn zou kunnen ontwikkelen en blijven tot de aandoening wordt behandeld. Je zou ook de ervaring van post-nasal drip, die een constante, langdurige, diepe hoest vergelijkbaar met wat wordt ervaren met bronchitis kan creëren. In sommige gevallen u zou kunnen hebben periodieke afleveringen van dubbel zien.

Acute sinusitis

Acute sinusitis veroorzaakt gele of groene pus om ontslag uit je neus. U kunt een kiespijn, koorts en rillingen ontwikkelen ook. In dit geval heeft de infectie meestal uitgebreid en verspreid naar andere delen van uw lichaam. Onbehandeld, kan een infectie van de kaakholten de bovenkant van je gezicht veroorzaken, met name rond de ogen, op te zwellen. Zwelling in het gebied rond de ogen kan sneller vooruit, en binnen enkele minuten of uren het blindheid kan veroorzaken. Als u last heeft van deze symptomen, raadpleeg uw arts onmiddellijk.

Overwegingen

Stafylokokken, hemophillus, streptokokken en pneumokokken bacterie kan ook de kaakholten infecteren. Als u een infectie in je tandvlees of in een ander deel van je neus die niet goed wordt behandeld, kan de infectie verergeren of zich uitbreiden naar de kaakholten. In zeldzame gevallen kan een tand extractie veroorzaken de sinussen te worden besmet of versterken van een bestaande infectie. Reguliere tandheelkundige check-ups kan een dergelijk probleem te spotten voordat het acuut wordt.
Om symptomen die gepaard gaan met een kaakholte-infectie, antibiotica, het drinken van heet water of hete thee, het nemen van stomende douches en het inademen van een hete pot stomende water kan helpen verlichten.