Borden en symptomen van Critical Incident Stress

Volgens Critical Incident Stress Management International, een "critical incident" treedt op wanneer je iets zo intens te overleven dat je geen referentie voor het in je leven. Kritische incidenten roepen sterke negatieve emoties, zoals angst of afschuw. De meeste maken je bang bent voor je leven of het leven van een dierbare. Na het ervaren van een kritisch incident, kan je verschillende tekenen en symptomen die je leven verstoren en maken het moeilijker voor u om terug naar uw normale routine te krijgen vertonen.

Betekenis

Concrete statistieken zijn moeilijk te verkrijgen, maar Critical Incident Stress Management International schat dat tot 45 procent van de mensen die een kritisch incident vertonen tekenen van post-traumatische stress-stoornis (PTSS) of depressie hebben overleefd.

Soorten

Na een kritisch incident, kunnen de symptomen verschijnen in verschillende gebieden van je leven. Fysiek kan je uitputting, maagproblemen, pijn op de borst en duizeligheid strijden. Mentaal, mag u niet zo scherp als normaal - u kunt uw gedachten dwalen vinden of beseffen dat je problemen hebt met het oplossen van complexe problemen. Emotioneel, kunt u te maken krijgt met veel intense gevoelens, zoals angst, woede, angst en verdriet. Tot slot kan u merken gedrags symptomen, zoals intrekking van vrienden en familie, niet in staat om te slapen of te eten voelen, of het misbruiken van drugs en alcohol.

Time Frame

Sommige mensen ervaren de symptomen direct na een kritisch incident heeft voorgedaan. Anderen kunnen geen symptomen tot uren, dagen, weken, maanden of zelfs jaren na het incident ervaren. Hoe verder uit u van het incident wanneer je begint te symptomen ervaart, hoe meer kans je hebt om "gek" en uit de hand te voelen. Maar zelfs als het incident gebeurde enkele jaren geleden, als deze de oorzaak van je emotionele nood, is het nog steeds belangrijk voor u om hulp te krijgen.

Overwegingen

Kritisch-incident van stress debriefing is een vorm van kortdurende begeleiding die optreedt binnen enkele uren na een kritisch incident. Met behulp van technieken genoemd debriefing (praten over wat er gebeurd is op een rationele manier) en onschadelijk maken (ventilatie gevoelens) worden deelnemers gestimuleerd om met elkaar te communiceren in plaats van zich te isoleren. Kritisch-incident stress-debriefing die plaatsvindt 24 tot 72 uur na een ramp kan het aantal korte en lange termijn symptomen deelnemers ervaring aanzienlijk te verminderen.

Misvattingen

Die lijden aan de symptomen van critical incident stress-betekent niet dat je zwak, laf en incompetent. Het betekent gewoon dat je een zorgzame persoon die moeite heeft met het zetten van de slechte zaak (s) zie je uit je hoofd bent. Praat met uw familie over wat je ervaart, en als uw symptomen niet verdwijnen, zoek professionele hulp. Wanneer u begint zich uit te spreken over wat je voelt, kunt u worden verrast om te leren dat veel mensen om je heen zich op dezelfde manier.