Borden en symptomen van coronaire hartziekte

Borden en symptomen van coronaire hartziekte

Coronaire hartziekte is een aandoening waarbij één of meer van een individu coronaire slagaders vernauwd of verstopt door plaquevorming. De kransslagaders voeren zuurstofrijk bloed naar het hart, en de vorming van tandplak berooft het hart van dit bloed. Deze aandoening is de belangrijkste oorzaak van hartaanvallen. Individuen ervaren van de tekenen en symptomen van hart-en vaatziekten moet onmiddellijk medische hulp te zoeken voordat ze een hartaanval.

Pijn op de borst

Pijn in de borst of angina pectoris, is een gemeenschappelijk teken van coronaire hartziekten. Dit gebeurt wanneer het hart wordt beroofd van zuurstofrijk bloed uit de longen. Het kan voelen als ernstige pijn, maar het kan ook voelen als druk of knijpen in de borst. Vrouwen soms de sensatie beschreven als een brandende pijn in de bovenbuik of borst. Angina neiging om te reizen naar de armen, nek, kaak, schouders of rug. True angina zal pijnlijker met activiteit en minder pijnlijk met rust te worden.

Kortademigheid

Een ander symptoom van coronaire hartziekten is kortademigheid, die doorgaans optreedt wanneer de ziekte wordt veroorzaakt door een hartaanval. Wanneer het hart niet goed pompt, wordt bloed circuleert door het lichaam zoals het hoort. Hierdoor vloeistof begint op te bouwen in de longen, waardoor kortademigheid. Dit symptoom wordt intenser met fysieke inspanning. Als u angina gepaard met ademhalingsmoeilijkheden ervaart, bel onmiddellijk voor dringende medische hulp.

Andere symptomen

Naast angina en kortademigheid, kunnen hart-en vaatziekten symptomen die aanvoelen als indigestie veroorzaken. Sommige patiënten, met name vrouwen, verwarren het gevoel voor die van brandend maagzuur. Anderen beschrijven het als een gevoel van volheid of verstikking. Misselijkheid en braken kan een symptoom van coronaire hartziekten zijn. Sommige patiënten ervaren koud zweet. De aandoening kan ook leiden tot een snelle of onregelmatige hartslag. Volgens de National Institutes of Health, zullen sommige individuen met coronaire hartziekte ervaren geen symptomen totdat ze een hartaanval. Dit staat bekend als de stille coronaire hartziekten.

Symptomen bij vrouwen

Vrouwen met hart-en vaatziekten hebben vaak niet vertonen typische hartziekte symptomen. Velen denken vaak de sensaties ze voelen zijn gerelateerd aan indigestie. Vermoeidheid, slaapproblemen en problemen met angst zijn andere tekenen van coronaire hartziekte frequent gerapporteerd door vrouwen. Een studie, geciteerd door Cleveland Clinic, onderzocht 515 vrouwen met hart-en vaatziekten, en 78 procent van de vrouwen meldde een van deze non-heart symptomen langer dan een maand voordat ze werden gediagnosticeerd. Slechts 30 procent van de deelnemers ervaren pijn op de borst of ongemak.

Duur van de symptomen

Pijn op de borst en de andere symptomen van coronaire hartziekten kan gebeuren voor een verscheidenheid van redenen, en de lengte van de tijd de pijn duurt kan aangeven of het wijst op coronaire hartziekten, aldus Cleveland Clinic. Wanneer het wordt geactiveerd door coronaire hartziekte, zal duren vijf minuten of langer. Als een externe stressor, zoals lichamelijke inspanning of stress, zorgt ervoor dat de symptomen, het verwijderen van die oorzaak zal verlichting brengen. Mensen die kampen met aanvallen van angina pectoris die een looptijd van vijf of meer minuten moet doorgeven aan hulpdiensten te bellen meteen, omdat dit een teken van een hartaanval kan zijn.