Borden en symptomen van beenmergkanker

Borden en symptomen van beenmergkanker

Er zijn verschillende oorzaken beenmerg kanker. In sommige gevallen, botkanker uitzaaiing het beenmerg, maar er zijn ook twee kankers specifieke beenmerg. Multipel myeloom, die komt vaker voor bij oudere mensen en Afro-Amerikanen, van invloed op de plasmacellen in het beenmerg --- de plasmacellen maken antistoffen, die ons helpen om infecties te bestrijden. Leukemie komt in zowel chronische als acute vormen en beïnvloedt witte bloedcellen. Elke kanker produceert tekenen en symptomen.

Multiple Myeloma Symptomen

Multipel myeloom komt vaker voor bij oudere mensen en Afro-Amerikanen. Voorkomende vroege symptomen zijn onder meer pijn in de botten in de rug of ribben, en de beenderen kunnen gemakkelijk breken. Omdat de kanker beïnvloedt rode bloedcellen, kunnen patiënten symptomen van anemie, zoals vermoeidheid en gewichtsverlies vertonen. Patiënten kunnen ook gevoelig voor herhaalde infecties.

Leukemie Symptomen

De acute vormen van leukemie acute myelogene leukemie (AML) en acute lymfatische leukemie (ALL).

Met beide vormen van de ziekte, zullen patiënten vermoeidheid en kortademigheid tijdens lichamelijke activiteit. Cuts kan meer dan gewoonlijk randen en een lange tijd om te genezen. Er kan ook onverklaarbare blauwe plekken en speldenknop-en kleinbedrijf rode vlekken onder de huid zijn. Patiënten zullen ervaren gezamenlijke en botpijn, vooral in de knieën, heupen en schouders, en lichte koorts, nachtelijk zweten en bleke huid. Diagnostische tests kan een laag aantal witte bloedcellen te onthullen.
Er zijn ook twee chronische vormen van de ziekte: chronische myelogene leukemie (CML) en chronische lymfocytische leukemie (CLL).

Met CML, het lichaam maakt witte bloedcellen die meestal functioneel, maar cellen zo hoog dat het kan belemmeren bloedstroom en veroorzaken bloedarmoede, een daling van rode bloedcellen.

Met CLL het lichaam maakt te veel functioneel witte bloedcellen, die normale cellen te vervangen in het merg remmen en immuunrespons. Dit kan ook leiden tot bloedarmoede en een laag aantal bloedplaatjes.

Mensen met de chronische vorm van de ziekte kan geen tekenen of symptomen helemaal.

Bone Cancer Symptomen

Botkanker kunnen zwelling, stijfheid of gevoeligheid in het bot, evenals pijn en bewegingsbeperking veroorzaken. Er kan ook een harde bult op het bot en onverklaarbare breuken zijn. Als de kanker infiltreert het merg, kunnen patiënten bloedarmoede en ervaring zwakte, kortademigheid en duizeligheid geworden. Patiënten kunnen ook meer vatbaar voor infecties.