Borden en symptomen van angst en angst

Borden en symptomen van angst en angst

Angst en vrees zijn normale reacties op stressvolle of gevaarlijke situaties. Het voortbestaan ​​van de buitensporige en ongerechtvaardigde angst en vrees kan de aanwezigheid van een angststoornis te geven. Volgens het National Institute of Mental Health (NIMH), zijn er verschillende soorten angststoornissen waaronder gegeneraliseerde angststoornis (GAD), obsessieve-compulsieve stoornis (OCS), post-traumatische stress-stoornis (PTSS), sociale fobie en paniekstoornis . Angstaanvallen, onverwacht optreden van ernstige angst symptomen kunnen worden geassocieerd met bepaalde angststoornissen. Angststoornissen en fobieën kunnen zich manifesteren als lichamelijke en psychische klachten. Een fobie is de onevenredige angst een specifiek ding of situatie.

Lichamelijke symptomen

Angst en vrees kan symptomen die verschillende delen van het lichaam beïnvloeden veroorzaken. Hoofdpijn, chronische pijn en spierspanning, maagproblemen zoals misselijkheid en diarree, uitputting, en rusteloosheid kunnen allemaal lichamelijke symptomen van een angststoornis. Angst en fobieën kunnen produceren ook dergelijke fysieke symptomen als een gevoel van verstikking of verstikking, hartkloppingen, trillen, zweten, opvliegers, en een gevoel van zwakte, duizeligheid of gevoelloos. Niet iedereen ervaart angst op dezelfde wijze (referentie 2).

Psychische klachten

Diverse psychische klachten zijn ook geassocieerd met angststoornissen en angst. Angst zelf is een psychologisch symptoom van angst. Degenen met een vorm van angststoornis kunnen hebben aanhoudende, irrationele angsten, zoals angst voor eminente dood of ondergang, en angst voor flauwvallen of op andere wijze de controle te verliezen van zichzelf in het openbaar. Angst en vrees kan ook prikkelbaarheid, een onvermogen om zich te concentreren of ontspannen, overmatig piekeren, nervositeit, en verhoogde zelfbewustzijn veroorzaken. Depressie samengaat vaak met angst (referentie 2).

Paniekaanvallen

Paniekaanvallen, die ook aangeduid kan worden angstaanvallen, vooral aan paniekstoornis, een soort angststoornis. Een paniekaanval is het plotseling ontstaan ​​van lichamelijke en psychische symptomen van angst. Paniekaanvallen kan duren "5 tot 30 minuten" (referentie 4). Herhaald, onbehandeld paniekaanvallen kunnen leiden tot de ontwikkeling van fobieën. Fysische symptomen van een paniekaanval kan kortademigheid, borstpijn, verhoogde hartslag, zweten, misselijkheid en duizeligheid. Die ervaren van een paniekaanval kunnen denken dat ze stikken, het hebben van een hartaanval, of stervende. Een paniekaanval kan veroorzaken van het gevoel van dissociatie, dat maakt een persoon het gevoel dat hij of zij gaat krankzinnig.