Borden en symptomen van angst bij vrouwen

Vrouwen gaan met een hoop stress in hun dagelijks leven. Vaak, te veel aan de hand is, wat kan leiden tot gevoelens van angst. Te veel angst kan schadelijk zijn voor de gezondheid van een vrouw en haar vermogen om normaal te functioneren zijn. Reactie van een vrouw angst kan variëren van een andere vrouw: afhankelijk van de situatie die de angst en haar vermogen om te gaan met het veroorzaakt. Indien niet behandeld, kan chronische angst leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Lichamelijke reacties

Naast het gevoel van angst of verhoogde spanning, de lichamelijke symptomen van angst zijn het makkelijkst te identificeren. De meest voorkomende verschijnselen zijn onder meer ongecontroleerde schudden, zweten, droge mond en hoofdpijn. Echter, terwijl het hebben van een angstaanval, vrouwen kunnen ook last van diarree, snelle hartslag en ademhaling, problemen met slapen, en licht in het hoofd. Een of meer symptomen optreden afhankelijk van de ernst van de angst.

Post-Traumatische Stress Stoornis (PTSS)

Post-traumatische stress-stoornis treft vrouwen vaker dan mannen, en het komt na een traumatische gebeurtenis, zoals aanranding. Vrouwen die lijden aan PTSS gaan met voortdurende angst, terugkerende nachtmerries en flashbacks van de traumatische gebeurtenis. PTSS kan na het evenement onmiddellijk ontwikkelen of na enige tijd heeft verleden. PTSS is slechts een van de angststoornissen die vrouwen kunnen lijden. Andere aandoeningen worden gegeneraliseerde angststoornis, obsessieve-compulsieve stoornis, en sociale en specifieke fobieën.

Menopauze

Sommige vrouwen die gaan door de menopauze ervaren ook symptomen van angst. Er zijn twee theorieën hierachter: één is vanwege de dramatische leven die plaatsvindt door de menopauze; de tweede is de daling van oestrogeen in het lichaam van de vrouw. Vrouwen kunnen proberen een gezonder dieet om te helpen met de symptomen van de menopauze. Ze kunnen spreken met een arts als de symptomen van angst voort.

Chronische Angst

Chronische angst blijft gedurende lange perioden van tijd en kan het dagelijks leven van vrouwen verstoren. Indien onbehandeld, kan chronische angst opbouwen, waardoor vrouwen voelen angstig en gestrest en vertrokken om te gaan met de symptomen op een dagelijkse basis. Praat met een arts als u denkt dat uw angst is uit de hand gelopen en van invloed is op je leven.

Gezondheidsrisico's

Te veel stress kan leiden tot klachten dan alleen de symptomen van angst. Veel vrouwen die last hebben van angst hebben ook een depressie. Hartziekten en infecties zijn ook gezondheidsrisico's van angst. Na verloop van tijd, kan chronische angst ook leiden tot overeten en drugsmisbruik.