Borden en symptomen van angst bij jonge kinderen

Borden en symptomen van angst bij jonge kinderen

Volgens het ministerie van Volksgezondheid en Human Services, maar liefst een op de 10 kinderen en adolescenten worstelen met angst. Maar liefst tweederde van de patiënten jonger dan 18 jaar niet de hulp die ze nodig hebben voor hun angst te krijgen. Om deze statistiek te veranderen is het belangrijk welke typen angst jongeren, vooral kinderen, kunnen vertonen en de symptomen waarbij de stoornis zich voordoet begrijpen.

Gegeneraliseerde angst

Gegeneraliseerde angst is een van de meest voorkomende vormen van angst bij jonge kinderen. Dit wordt gekenmerkt door extreme en onnodige zorgen over elk deel van hun leven. Jonge kinderen met algemene angst kunnen symptomen vertonen zoals het weergeven van een constante spanning in hun lichaamstaal, klaagde over buikpijn zonder medische reden, en een constante behoefte aan geruststelling van zowel hun familie en hun vrienden.

Fobieën

Fobieën zijn een andere manier dat veel kinderen lijden aan angst. Het is normaal voor jonge kinderen om bang te zijn. Echter, wanneer hun angst hen verhindert te kunnen functioneren gedurende de dag, kan dit een teken van angst. Angst kan ook fobieën te creëren. Een kind dat zich van het houden een activiteit een dag, om met een overweldigende angst dat de volgende, kunnen ook lijden aan angst.

Separatieangst

Scheiding angst is een van de meest voorkomende vormen van angst die een kind kan manifesteren. Volgens de Mental Health Information Center, maar liefst één op de 25 kinderen last van verlatingsangst. Verlatingsangst symptomen zijn aanhankelijkheid aan een ouder of voogd, slaapproblemen, depressie en gedragsproblemen pech toen gescheiden van de mensen die ze liefhebben, zelfs voor een korte periode van tijd.

Post Traumatische Stress

Meer ernstige vormen van angst vaak ontwikkelen van posttraumatische stress. Posttraumatische stress kan variëren in ernst afhankelijk van het kind en indien de aandoening veroorzaakt. Posttraumatische stress kan worden veroorzaakt door huiselijk geweld, ongevallen of andere traumatische ervaringen in het leven van een kind. Angst komt vaak met post-traumatische stress als het jonge kind begint zich zorgen te maken over het evenement nog een keer gebeurt. Post-traumatische stress angst heeft vergelijkbare symptomen zijn van gegeneraliseerde angst en fobieën.

Paniek

Jonge kinderen kunnen ook last angst als gevolg van paniekaanvallen. Paniekaanvallen bij kinderen zijn periodes van overweldigende angst zonder aanwijsbare reden. Kinderen kunnen angst dat de paniekaanval weer zal optreden hebben. Tekenen van angst paniekaanvallen verwant kunnen zijn een verhoogde hartslag, zweten, misselijkheid en terugtrekking uit sociale situaties.