Borden en symptomen van ADHD bij volwassenen

ADHD wordt meestal geassocieerd met kinderen, maar het treft ook volwassenen. Sommige mensen met deze stoornis zijn niet gediagnosticeerd totdat ze volwassen zijn, maar dan beseffen ze hebben het van jongs af aan had.

Concentratie

Volwassenen met ADHD kunnen extreme problemen met concentratie. Ze vinden het misschien makkelijker om zich te concentreren wanneer jongleren verschillende taken, of als muziek of een televisie op de achtergrond speelt.

Uitstel

Voortdurende uitstel en problemen vast te houden aan deadlines zijn andere symptomen van volwassen ADHD. Deze mensen beginnen meestal meerdere taken en problemen afwerking een van hen.

Desorganisatie

Volwassenen met ADHD hebben de neiging zeer ongeorganiseerd te zijn. Hun kantoor en thuis kan zijn ongewoon rommelig, en de desorganisatie kan leiden tot fouten op het werk.

Impulsiviteit

Samen met desorganisatie en uitstel, kunnen impulsief gedrag leiden tot financiƫle problemen. Volwassenen met ADHD zouden kunnen besteden te veel, moeite hebben met het bijhouden van hun chequeboek, laat rekeningen betalen en vergeten hoeveel ze in rekening hebben gebracht op een creditcard.

Relatieproblemen

Relaties kunnen ook lastig voor volwassenen met ADHD zijn. Ze kunnen moeite luisteren hebben, impulsief maken onbeleefd commentaar en routinematig vergeet belangrijke gelegenheden.