Borden en Symptomen: droge ogen & Achy Gewrichten

Borden en Symptomen: droge ogen & Achy Gewrichten

Gezonde ogen hebben continue bescherming geboden door een film van tranen die comfortabele, heldere visie behouden. Droge ogen worden veroorzaakt door abnormale vloeistof productie in de traanklieren en kunnen optreden bij mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Volgens de Mayo Clinic, zijn droge ogen geassocieerd met verschillende mogelijke medische aandoeningen. Droge ogen gepaard met pijnlijke gewrichten kan een aanwijzing zijn van een aandoening zoals Sjogrenâ € ™ s syndroom, reumatoïde artritis of lupus.

Sjogren's Syndroom

Sjogrenâ € ™ s syndroom is een immuunstoornis die in eerste instantie invloed op de klieren en de slijmvliezen in de ogen en de mond die vocht afscheiden. Droge, brandende en jeukende ogen die aanvoelen alsof er zand of korreligheid daarin is een van de belangrijkste symptomen van de aandoening. Syndroom symptomen extra Sjogrenâ € ™ s zijn zwelling, stijfheid en pijn in de gewrichten.

Volgens de Mayo Clinic, vrouwen vaker dan mannen aan Sjogrenâ € ™ s syndroom ontwikkelen en het is vaker gediagnosticeerd bij mensen boven de leeftijd van 40 Sjogrenâ € ™ s syndroom wordt vaak in eerste instantie behandeld met medicijnen om de symptomen zoals oog- beheren zakt naar de ogen, NSAIDs (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen) smeren tot gewrichtspijn, of geneesmiddelen zoals cevimeline die speeksel en scheur kan verhogen verlichten. Traanbuis chirurgie is ook mogelijk om droge ogen te verlichten.

Reumatoïde Artritis

Reumatoïde artritis (RA) is een auto-immuunziekte die de getroffen persona € ™ s immuunsysteem leidt tot grote schade aanrichten op de rest van de persona € ™ s lichaam. De aandoening wordt gekenmerkt door gewrichtspijn, zwelling, warmte en roodheid voorkomen op beide zijden van het lichaam. Bovendien kan reumatoïde artritis invloed op andere gebieden van het lichaam, zoals de scheurbuizen (waardoor droge ogen).

Volgens de Mayo Clinic, RA is tussen de twee en drie keer meer kans op optreden in een vrouw dan een man en komt tussen de leeftijden van 40 tot 60. Er is geen remedie voor RA meest; echter, kan medicatie worden gebruikt om het ongemak te verlichten, gewrichtsschade beperken en regelen het immuunsysteem. Extra behandelingen omvatten fysiotherapie en chirurgie aan de gewrichten die beschadigd zijn herstellen.

Lupus

Er zijn vier soorten lupus waaronder geneesmiddelgeïnduceerde, neonatale, discoïde lupus erythematosus en, de meest voorkomende vorm, systemische lupus erythematosus. De ziekte kan mild of ernstig zijn en symptomen zoals gewrichtspijn en droge ogen gekenmerkt door veranderingen in gewicht, vermoeidheid, koorts, uitslag in de vorm van een vlinder over de wangen en neus, haaruitval en zweertjes in de mond.

Lupus behandelingen zijn vaak gebaseerd op individuele symptomen. NSAID's, corticosteroïden en anti-malaria medicijnen worden vaak gebruikt om de ziekte te bestrijden en verlichten gewrichtspijn en ongemak. Topische medicijnen kunnen worden gebruikt om patiënten huiduitslag en huid met meer agressieve vormen van de ziekte te behandelen kunnen sterkere medicijnen of hogere doses nodig.