Boop Lung Disease

Bronchiolitis obliterans organiserende pneumonie (BOOP) is een zeldzame inflammatoire long conditie van de kleine luchtwegen (bronchioli) en de nabijgelegen longweefsel. Het kan vestigen in een klein gedeelte van de longen of verspreid over de ademhalingswegen. BOOP verschilt van andere vergelijkbare inflammatoire longaandoeningen, dat de patiënten ervaren ontsteking van de bronchiën en longblaasjes tegelijkertijd. Mensen van alle leeftijden kunnen deze atypische longaandoening contracteren.

Definiëren Boop Lung Disease

Bronchiolitis obliterans is de term die gebruikt wordt om het afzetten van vezelig, granulatieweefsel die zich ontwikkelen in de bronchiolus, die de luchtstroom belemmert beschrijven.

Organiseren longontsteking definieert de ongebruikelijke en verschillende structuur van de cellen van de longblaasjes en luchtkanalen.

De Mayo Clinic wijst erop dat BOOP geenszins gebonden aan infectie of longkanker.

Symptomen van BOOP

De symptomen van BOOP kan versterken gedurende weken. Ze kan een chronische hoest, koorts en ademhalingsproblemen vooral bij inspanning en griepachtige symptomen.

De Mayo Clinic zegt in sommige gevallen van BOOP, staat er mogelijk geen indicatie van de conditie en het kan alleen tijdens een röntgenfoto van de borst voor een niet verwante reden ontdekt te worden.

Oorzaken

Er zijn diverse erkende bekende oorzaken van BOOP. Zij omvatten sommige bindweefsel aandoeningen, waaronder lupus, bestraling voor borstkanker, beenmergtransplantaties en sommige medicijnen.

Verschillende industriële gifstoffen en milieuverontreinigende stoffen ook zijn aangesloten met BOOP.

Ondanks deze geïdentificeerde oorzaken, de meeste gevallen van BOOP lijken voor te komen voor geen bijzondere reden.

Diagnose BOOP

Het kan moeilijk zijn om bronchiolitis obliterans organiseren pneumonie te diagnosticeren. Een arts kan in staat zijn om het bestaan ​​van de aandoening op basis van hoge-resolutie computer tomografie (CT) scan van de longen, een biopsie van het longweefsel, dat zal worden bestudeerd onder een microscoop, evenals het verzamelen en beoordelen van uw persoonlijke medische geschiedenis te bevestigen.

Behandeling

Behandeling opties voor BOOB variëren, maar ze kunnen een steroïde medicijnen bevatten, zoals prednison. Voor sommige patiënten, steroïden helpen verminderen ontstekingen en veroorzaken aanzienlijke verbetering.

Volgens de Annals of Thoracic Medicine, een derde van de patiënten behandeld met prednison gedurende minder dan 12 maanden geleden een recidief. Echter, BOOP herhaaldelijk worden behandeld met de originele therapeutische dosering prednison.