Bone Tumor Symptomen

Bone Tumor Symptomen

De Amerikaanse Academie van Orthopedische Chirurgen definieert tumoren zoals klompen of gezwellen van weefsel die zich ontwikkelen wanneer de cellen zich ongecontroleerd delen. Bottumoren verzwakken het bot rondom de tumor als ze groeien. Deze tumoren kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn en zij kunnen bestaan ​​lange tijd asymptomatisch.

Verzwakte botten

Verzwakking van de botten zijn belangrijk teken van bottumoren. De botten kunnen steeds broos en verzwakt naarmate de tumor groeit binnen of rond het. Indien voldoende verzwakt, kan het bot breken of breken als spanning op wordt gezet. In feite kan het bot zo bros dat een val of misstep ernstig letsel kan veroorzaken.

Zwelling van de gewrichten / Tenderness

Bottumoren kan veroorzaken gewrichten te zwellen en steeds mals. Sommige mensen kunnen dit symptoom als een teken van artritis vergissing. Als de tumor groeit, wordt meer nadruk gelegd op de gewrichten, die toenemende pijn en gevoeligheid veroorzaken op de site. Als er niets aan, kunnen de gewrichten sterk worden beschadigd.

Pijn

Botpijn is een andere primaire symptoom van een bot tumor. De pijn in de botten kunnen ernstig zijn; sommige patiënten melden dat het voelt als een kiespijn in hun botten. De National Library of Medicine meldt dat botpijn kan verergeren 's nachts. Pijn kan ook komen na een van de verzwakte botten zo zwak dat het breekt of breuken onder de kleinste spanning is geworden. Een plotselinge breuk kan een ernstige hoeveelheid pijn veroorzaken, waardoor u een verhoogd risico op schokken.

Weight Loss

Gewichtsverlies kan ook een symptoom van bottumoren zijn. Het komt het meest voor bij patiënten die een kwaadaardige tumor, en kan ernstig zijn wanneer de tumor kwaadaardig is. Gewichtsverlies en een verlies van voedingsstoffen in het lichaam kan u steeds zwak en het risico van botbreuken.

Bloedarmoede

Anemie is meestal een symptoom van een tumor. Zoals bottumoren groeien en verergeren ze kunnen krijgen in uw beenmerg. Je lichaam vervolgens moeite om rode bloedcellen, wat ernstige anemie kan veroorzaken kan hebben. Bloedarmoede kan worden gediagnosticeerd met een bloedtest. Het kan vermoeidheid en duizeligheid, die gezondheidsproblemen voor een patiënt met een bot tumor verbindingen veroorzaken. Vermoeidheid en duizeligheid kan leiden tot een ernstige val, hetgeen kan resulteren in een gebroken bot.