Bone Tuberculose Symptomen

Tuberculose is een ziekte veroorzaakt door de bacterie Mycobacterium tuberculosis. Hoewel deze ziekte meestal infecteert de longen (de longen), ongeveer 10 tot 20 procent van alle gediagnosticeerde gevallen van tuberculose infecteren de botten. Bot tuberculose kan op elke leeftijd en kan elk bot in het lichaam infecteren. Symptomen van het bot tuberculose zijn vaak vaag, waardoor de diagnose moeilijk.

Tuberculose

Tuberculose is een ziekte die al sinds begin Egyptische malen is. Deze ziekte is een bacteriële infectie die kan worden verspreid via de lucht bij een geïnfecteerde persoon hoest of niest. In sommige landen is tuberculose endemisch is, wat betekent dat het een altijd aanwezig gevaar. In de Verenigde Staten, maar de ziekte is niet zo gebruikelijk, maar is nog steeds een bedreiging, vooral in grotere steden.

Symptomen

De meest voorkomende symptoom gelokaliseerde pijn, vaak in de rug omdat de wervelkolom is het bot vaak beïnvloed. Andere symptomen kunnen zijn koorts en verlies van gewicht. Een koud abces, dat is zwelling zonder ontsteking, is vaak suggestief van bot tuberculose. Omdat sommige van deze symptomen zijn niet specifiek voor alleen bot tuberculose, diagnose vaak moeilijk.

Uitgezaaide Bone Tuberculose

Verspreid bot tuberculose, ook wel bekend als multifocale bot tuberculose, is zeer zeldzaam, goed voor minder dan vijf procent van alle gevallen van bot tuberculose. De infectie van meer dan één bot is het meest voor bij patiënten die, (hun immuunsysteem is aangetast als gevolg van een andere ziekte of medische aandoening). De symptomen multifocale bot tuberculose zijn hetzelfde behalve dat de pijn die in verschillende gebieden kunnen worden.

Diagnose

Röntgenfoto zoals X-stralen en beenaftasten geen specifieke kenmerken die afdoende differentiëren ziekte been tuberculose tonen. Enkele veel voorkomende radiografische bevindingen dat bot tuberculose suggereren zijn weke delen zwelling, vernauwing van de gezamenlijke ruimte, cysten in het bot, en het verlies van de schijf hoogte in de wervelkolom. Zodra bot tuberculose wordt vermoed op basis van de symptomen en scan bevindingen kan een biopsie van het bot in kwestie een differentiële diagnose.

Behandeling

Alle types van tuberculose worden behandeld met antituberculous drugs. Drie geneesmiddelen worden gegeven in combinatie van deze ziekte, zoals isoniazide, rifampicine en ethambutol bestrijden. Omdat de tuberculose bacterie-drug resistent kunnen worden, De Centers for Disease Control bieden aanbevelingen voor de Verenigde Staten op de exacte combinatie, dosering en duur van de behandeling op basis van de huidige trends.