Bone Scan Diagnose

Volgens Lancaster General Health, een regionale zorgverzekeraar gevestigd in Lancaster County, met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van de gezondheidszorg, is een botscan gedefinieerd als een speciale test of procedure radiologie gebruikt om het skelet en de botten te onderzoeken om vast te stellen chemische en fysische veranderingen die zich hebben voorgedaan in het bot (s). Botscan worden beheerd door ervaren en goed opgeleide nucleaire radiologen. Ze worden ook toegediend aan een aantal verschillende veranderingen in het bot te detecteren.

Wat doen Bone Scans Diagnose?

Bot-scans worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Ze worden gebruikt om kankercellen die groeien in botten identificeren en de effectiviteit van de kankerbehandeling voor en na behandeling worden toegediend. Bovendien kan botscans worden bot trauma waar normale X-stralen niet werkt, vinden fracturen die moeilijk te vinden zijn beoordelen, bepalen de leeftijd van breuken en detecteren of evalueren infecties in het bot. Bovendien kan botscans worden gebruikt om de oorzaak van botpijn die anderszins onverklaarbare sporen en bepaalde botaandoeningen zoals artritis, tumor of ziekte van Paget te detecteren.

Procédé

De werkwijze botscan begint met het injecteren van een substantie, radionuclide. Het wordt geïnjecteerd in het lichaam door het gebruik van een naald in een ader, waar het reizen direct in de bloedbaan. Er is een beetje pijn geassocieerd met dit deel van de procedure. Radionuclide is een radioactieve stof die verzamelt in gebieden van het bot die door een van de reeds genoemde voorwaarden. Het stof verzamelt op deze gebieden - of "hot spots" - en zendt gammastraling. De gammastralen worden opgevangen door een camera die langzaam scant het lichaam en maakt radiologen delen van de botten die niet zichtbaar op een normale Röntgensystemen zien.

Resultaten

De resultaten van een botscan zijn normaal of abnormaal. In een normaal resultaat, wordt de scan een gelijkmatige verdeling van de radioactieve stof onthullen. Deze gelijkmatige verdeling wordt een grijze in alle gebieden van het beeld. Abnormale resultaat, zal er verhoogde accumulatie van de radioactieve stof in sommige gebieden, terwijl wordt verlaagd accumulatie in andere gebieden. De gebieden van verhoogde accumulatie worden "hot spots" en gebieden van verminderde accumulatie worden "koude plekken". De "hot spots" zijn waar de aandacht is gericht, omdat de stof zal ophopen in gebieden waar een probleem zich voordoet tijdens het proces.

Risico's

De risico's voor het hebben van een botscan uitgevoerd zijn minimaal. Er is een kleine hoeveelheid pijn wanneer de stof wordt geïnjecteerd in het lichaam. De radioactief materiaal niet een persoon bij een hoge mate van radioactieve blootstelling die behandeling vereist. Er is ook een risico dat bij een patiënt een allergische reactie op de stof eenmaal geïnjecteerd kunnen hebben. Dit gebeurt meestal bij mensen die allergisch zijn voor medicijnen, kleurstoffen contrast, schelpdieren en latex. Als een patiënt allergisch is voor een van deze, moet hij zijn arts te informeren en discussiëren over de risico's. Verdere risico's bestaan ​​voor zwangere moeders en moeders die borstvoeding geven, en ze moeten de mogelijke risico's met hun arts te bespreken. Er kunnen andere risico's, alsmede van andere medische aandoeningen, en patiënten moeten zorgen met hun arts te pakken voordat de scan voltooid.

Na de procedure

Omdat de procedure duurt een tijdje om uit te voeren en patiënten moeten de hele tijd vast te stellen, moet de patiënt voorzichtig zijn en je langzaam. Opstaan ​​te snel, in combinatie met stoffen die bij de procedure, kan leiden tot duizeligheid of duizeligheid. Over de volgende 24 tot 48 uur, is het ook belangrijk dat de patiënt drank en naar het toilet zo vaak mogelijk om de rest van de stof uit het lichaam te verdrijven. Bovendien is het belangrijk dat de patiënt niet meer radionuclide procedures uitgevoerd binnen 24 tot 48 uur van elke procedure.