Bone Cancer Stages

De enscenering proces voor alle botkanker gebruikt de Amerikaanse Joint Commission on Cancer (AJCC) systeem. Dit proces kan worden onderverdeeld in twee fasen: de beoordeling van specifieke kenmerken van de kanker en een totale kijk basis van de groepering van de bevindingen van deze evaluatie. De groepen worden gelabeld door Romeinse cijfers I tot IV, afhankelijk van de ernst van de kanker.

De Feiten

Botkanker is zeldzaam en kan beginnen in elk bot. Dit gebeurt meestal in meer botten, zoals in de benen en armen. Volgens de Mayo Clinic, betekent de term "botkanker" niet van toepassing op een kanker die begint buiten de botten of in het beenmerg bloedcellen. Kanker die is uitgezaaid naar het bot van elders is genoemd naar de plaats van herkomst.

AJCC Staging

Het AJCC wordt gebruikt om botkanker stadium. Binnen dit systeem zijn verscheidene kenmerken van de kanker bepaald en vervolgens gecombineerd tot een totale kijk zogenaamde leveren "stage groep."

Volgens de American Cancer Society, worden de eigenschappen gelabeld door vier verschillende fasen, afhankelijk van de grootte van de tumor (T), de verspreiding van de kanker lymfeknopen (N), de spread-of-metastase van kanker andere organen (M) en de graad van de tumor (G).

Na deze kenmerken zijn onderzocht, worden ze gegroepeerd om een ​​podium nummer te verstrekken. Het podium groeperingen zijn gelabeld I, II, III en IV.

TNM stadia

De T stadia van botkanker omvatten een tumor die niet meetbaar (TX), geen bewijs van een tumor (T0), een tumor van acht centimeter of minder (T1), een tumor groter dan acht centimeter (T2) en een tumor in meer dan een plaats op een bot (T3).

De N fasen bestaan ​​uit een kanker die niet is uitgezaaid naar de lymfeklieren rond de tumor (N0) of een kanker die moet (N1).

De M fasen zijn opgenomen, zoals kanker die niet is uitgezaaid naar de lymfeklieren of de buitenkant van het bot (M0) of een die is uitgezaaid (M1). De M1 stadium wordt ook onderverdeeld in twee subcategorieën: M1a betekent dat de kanker is uitgezaaid naar de longen en M1b betekent dat het zich heeft verspreid naar andere sites.

Botkanker Grading

Botkanker grading is gewoon opgesplitst in twee categorieën, afhankelijk van hoe agressief de kanker is. G1 of G2 betekent een low-grade (minder agressief) kanker, terwijl de G3 of G4 betekent een hoogwaardige (agressiever) kanker.

Stage Groepering (Overall Stadia)

De T, N, M en G fasen worden gecombineerd om de omvang van de kanker. Het past vervolgens in een van de volgende fase groepen, samengevat door de Mayo Clinic:

Fase I botkanker heeft niet buiten het bot verdeeld en zou niet agressief worden beschouwd. Fase II botkanker is ook beperkt tot het bot, maar het zou agressief worden beschouwd. Fase III botkanker plaatsvindt op meerdere plaatsen binnen hetzelfde bot. Fase IV botkanker heeft verspreid naar plaatsen buiten het bot.