Blue Lighting Effects

Blue Lighting Effects

Terwijl tl-verlichting zijn een zeer efficiënte vorm van verlichting, ze produceren ook licht met een blauwachtige tint, en produceren licht in het ultraviolette spectrum. Onderzoekers hebben nieuwsgierig geweest over de gezondheidseffecten van blauwe verlichting, en hoe kleuren beïnvloedt stemmingen. De uitkomst van het onderzoek is aanzienlijk, maar niet volledig, dus het onderzoek is aan de gang.

Moods

Onderzoek aan het Rensselaer Polytechnic Institute in verschillende kleuren van het licht bleek dat blauw en rood licht verhoogde alertheid en verminderde slaperigheid, zoals blijkt uit brainwave veranderingen. Nadat de proefpersonen werd verteld om zichzelf (zelfrapportage) te evalueren, hadden ze positieve opvattingen van zichzelf. Dit is belangrijk. Wilt u een ontspannen sfeer te creëren, blijf weg van rode en blauwe getinte lichten.

Oculaire Degeneratie

Na veel onderzoek, is een verband vastgesteld tussen blauw licht in het UV-A spectrum en macula (oog) en retinale degeneratie. TL-lampen te produceren zowel blauwachtig wit licht en het licht in het UV-A spectrum, die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Onderzoeker Elaine Kitchel, M. Ed, verklaarde dat de samenleving met behulp van een heleboel van de tl-verlichting in verschillende toepassingen, en dat mensen langer en vaker worden blootgesteld.

Irriterend voor de ogen

Onderzoekers hebben ontdekt dat blauw licht leidt tot een ophoping van giftige stoffen in het oog. Dit komt omdat de receptoren in de retina harder moeten werken te halen blauw licht en daardoor verdrijven meer afval. Dit leidt tot irritatie van de ogen en een "flagrante" effect na langdurige blootstelling aan blauw licht.