Bloodborne stafylokok infectie Symptomen

Stafylokok bacterie is gewoonlijk aanwezig op het oppervlak van de huid die ernstige problemen veroorzaken bij binnenkomst in de bloedstroom. Stafylokokbesmettingen vereisen evaluatie van een arts, zodat snelle behandeling kunnen volgen om levensbedreigende complicaties te voorkomen.

Definitie

Stafylokok of staphylococcus, zich op de huid en in de neus van vele gezonde mensen. De bacteriën onschadelijk blijft aan de oppervlakte van de huid, maar kan het lichaam binnendringen en ga naar het bloed, longen en andere systemen infecteren door zelfs kleine snijwonden. Bloodborne stafylokok infecties komen vaker voor bij mensen die het immuunsysteem hebben aangetast, maar ook voorkomen bij gezonde personen.

Indicaties

Bloodborne stafylokok infectie symptomen zijn onder meer koorts, ernstige zwelling en pijn op de plaats van binnenkomst, een pijnlijke of kook op het punt van binnenkomst, misselijkheid en braken. U dient een arts te raadplegen wanneer de eerste tekenen van een infectie van de huid optreden, zodat u de behandeling kunt ontvangen voordat de stafylokok infectie komt je bloedbaan. Bloodborne stafylokok infecties zijn veel gevaarlijker dan maaiveld stafylokokbesmettingen omdat de bacterie circuleert door het hele lichaam en kan andere organen infecteren en veroorzaken ernstige schade. Hartklep problemen, aanvallen en andere ernstige symptomen kunnen voorkomen indien een bloodborne stafylokokbesmetting niet goed behandeld in de vroege stadia.

Oorzaken

Stafylokok bacteriën kunnen doorgeven van persoon tot persoon. Veel mensen gaan voor langere tijd de onderhavige hun huid voor ervaren een infectie bacteriën, terwijl weer anderen die de bacterie niet besmet. Staph kan ook door eten en aanraken objecten die sporen van deze bacteriën, omdat het een winterhard bacterie die leven op levenloze objecten en extreme temperaturen langer dan veel andere ziektekiemen.

Risicofactoren

Mensen met een verzwakt afweersysteem worden geconfronteerd met een hoger risico op een bloodborne stafylokok infectie dan mensen die gezond zijn, omdat hun lichaam hebben een hardere tijd vechten tijdens de vroege stadia van de eerste infectie. Andere risicofactoren omvatten blootstelling aan anderen met actieve infecties heeft recent brandwonden of wonden met medische apparatuur zoals katheters en dialyse machines en sporten met een hoog fysiek contact.

Behandeling

Een bloodborne stafylokok infectie wordt behandeld met een hoge sterke antibiotica om de infectie te doden. Het kan ook nodig zijn om chirurgisch openen van infectie en schoon uit elk puss onder de huid die de stafylokok bacteriën bevat. Degenen met een ernstige bloodborne stafylokok infectie kan het nodig zijn om een ​​PIC lijn ingevoegd in een van de aderen aan de antibiotica toedienen van de injectie direct in hun bloedbaan om de infectie te bestrijden en te voorkomen dat de aanval op het hart. Particulieren kunnen worden behandeld op een poliklinische basis of onder toezicht in het ziekenhuis tot de infectie onder controle is.