Bloedstolsels Veroorzaakt door Ortho Evra anticonceptiepleister

Link naar Bloedstolsels

De Ortho Evra patch is een methode van geboorteregeling dat een eenmaal per week aanbrengen op de huid die continue niveaus van progesteron en oestrogeen hormonen ontworpen om de eisprong te voorkomen releases vereist. Volgens OrthoEvra.com, de patch bevat ongeveer 60 procent meer oestrogeen dan een typische anticonceptiepil, die 35 microgram oestrogeen bevat.

In januari 2008 heeft de Food and Drug Administration een rapport uitgebracht over het koppelen van de geboortebeperking patch met een verhoogd risico op het been en longen bloedstolsels, die levensbedreigende bijwerkingen, zoals longembolie of beroerte kan veroorzaken.

Oestrogeen beïnvloedt

Zodra de pleister wordt aangebracht, wordt oestrogeen vrijgegeven in het lichaam op een hoger niveau dan wordt genomen in een pil. Oestrogeen zelf veroorzaakt bloedstolsels, maar het kan het risico op stolling stimuleren. Als oestrogeen vrijkomt in het lichaam, stollingsfactor verhogen in het lichaam. Deze toename van stollingsfactoren kan de waarschijnlijkheid van bloedstolsels in het lichaam te stimuleren.

Terwijl naar schatting één op de 3.000 vrouwen die de pil per jaar ervaring een bloedstolsel, dit risico ligt iets hoger bij vrouwen die Ortho Evra.

Indien een bloedstolsel vormen in een diepe ader in het lichaam, zoals een in het been, de aandoening wordt diepe veneuze trombose (DVT). Deze stolsels kunnen optreden in het been of de dij. Als het stolsel afbreekt (bekend als een embolus) het stolsel kan zijn weg naar de longen en blokkeren de bloedstroom. Zonder deze bloedstroom, kunnen de longen en andere organen beschadigd.

Hogere risico's

Er zijn bepaalde activiteiten en omstandigheden die verder kan het risico van bloedstolsels in die Ortho Evra gebruiken. Vrouwen die roken vaker een verwijding van de bloedvaten, die verder kunnen bijdragen tot bloedstolsels ervaren. Hetzelfde geldt voor degenen die zwaarlijvig beschouwd (een body mass index of 30 of hoger).

Bovendien, vrouwen met een geschiedenis van trombofilie of trombose hebben een verhoogd risico op bloedstolsels. Deze patiënten worden vaak behandeld met anticoagulantia, waardoor het risico van bloedstolsels verminderen. Echter, deze geneesmiddelen een verhoogde hoeveelheid bloeden, kunnen worden gecompenseerd door Ortho Evra veroorzaken.