Bloeden na volledige hysterectomie

Een totale hysterectomie is de chirurgische verwijdering van de zowel de baarmoeder en de baarmoederhals. Een vrouw die een volledige hysterectomie heeft ondergaan zal stoppen met menstrueren en verliest haar vermogen om zwanger te worden. Bij het ontluchten plaatsvindt buiten de normale hersteltijd van een hysterectomie, kan het een teken zijn van gezondheidsproblemen die extra medische behandeling nodig zijn.

Post-operatieve bloeden

Het is volkomen normaal om wat lichte vaginale bloeden ervaren in de eerste vier tot zes weken na een hysterectomie als hechtingen genezen en weefsels te herstellen. Er kunnen ook enkele intermitterende spotten of een roze discharge.The gebruik van maandverband nodig zal zijn voor deze tijdelijke vaginale bloeden en afvoer.

Bloeden dat plaatsvindt buiten hersteltijd

Na hysterectomie bloeden kan optreden maanden of jaren na de procedure en kunnen vanwege een aantal factoren, waarvan sommige potentieel ernstige en een evaluatie en eventuele behandeling door uw arts nodig.

Eileider prolaps

Eileider prolaps (FTP) is een zeldzame complicatie na zowel abdominale en vaginale hysterectomie. Een biopsie kan bepalen of de conditie aanwezig is. De vaginale verwijdering van de verzakte buis noodzakelijk zijn.

Endometriose

Een van de redenen waarom een ​​vrouw zou kunnen kiezen om een ​​hysterectomie ondergaan is endometriose. Deze voorwaarde doet zich voor wanneer het weefsel dat de baarmoeder ontwikkelt in andere gebieden van het lichaam. Endometeriosis kan pijnlijk zijn en leiden tot onregelmatige bloeden.

Wanneer de baarmoederhals verwijderd, wat aangeduid als een vaginale manchet created.This is waar endometriose kan ontwikkelen na een hysterectomie.

Kanker

Een totale hysterectomie maakt de kans op eierstokkanker zeer zeldzaam. Er is een gering risico op primaire peritoneale kanker (kanker in het membraan dat lijnen de binnenkant van de buik), waarvan de symptomen en behandeling zijn vergelijkbaar met die van eierstokkanker. Het is niet helemaal duidelijk waarom de dreiging van buikvlieskanker blijft bestaan ​​na een hysterectomie.

Granulatieweefsel

Granulatieweefsel is een genezende weefsel dat groeit tot helpen afweren infectie na een hysterectomie. Af en granulatieweefsel groeit ook uitbundig.

Atrofische vaginitis

Atrofische vaginitis is een ontsteking van de vagina veroorzaakt door lage oestrogeen niveaus en ernstige irritatie.