Blodprov för Rhumatoid Arthritis

En läkare beställer normalt ett blodprov för att avgöra om en patient har artrit. Med Reumatoid artrit många olika faktorer kan hjälpa till att diagnostisera sjukdomen.

Reumatoid faktor

Den reumatoid faktor som finns i blodprov normalt förhöjd hos personer med reumatoid artrit och vanligtvis ökar med åren.

Sänkningsreaktion (ESR)

Detta blodprov ger ett resultat av mängden av inflammation i en persons kropp. Det kommer att mäta hur snabbt de röda blodceller eller erytrocyter kommer att sjunka till botten av röret.

Antinukleär antikropp

Detta blodprov används med andra test för att fastställa presenterna i reumatoid artrit. Det fastställer huruvida protein i kroppen, som produceras av vita blodkroppar, kan försvara sig och kämpa mot sjukdomar eller bakterier.

Anti-CCP

Anti-CCP, även känd som anti-cyklisk citrullinerad peptidantikroppen, är en ny typ av blodprov som används för att titta på nivåer för ledskador och att fastställa diagnos av reumatoid artrit.

Blood Count (CBC)

En läkare kommer att ta hänsyn till patientens blodstatus vid diagnostisering av reumatoid artrit. Läkaren tittar på de vita blodkropparna för förhöjda nivåer som bestämmer inflammation är närvarande.