Blindedarmontsteking symptomen bij volwassenen

Appendicitis symptomen bij volwassenen starten meestal plotseling en blijven ontwikkelen gedurende een periode van enkele uren. Hoewel iemand appendicitis kan hebben, komt meest in mensen 10 tot 30 jaar oud, volgens de National Institutes of Health.

Betekenis

Appendicitis, indien niet behandeld, kan leiden tot een zeer ernstige aandoening, de zogenaamde peritonitis. Bewustwording van appendicitis symptomen is cruciaal voor het verkrijgen van een vroegtijdige behandeling.

Kenmerken

Volgens de Mayo Clinic, het meest voorkomende symptoom van appendicitis is buikpijn die typisch begint het gebied van de navel. De pijn beweegt geleidelijk verlagen en naar rechts en neer in de rechter onderbuik.

Time Frame

De tijd die het duurt voor de eerste pijn van appendicitis te verspreiden en zich te vestigen in de rechter onderbuik is meestal enkele uren.

Overwegingen

Andere veel voorkomende symptomen van appendicitis zijn koorts, misselijkheid, braken en verlies van eetlust. Constipatie of diarree en moeite met het passeren van gas kunnen ook aanwezig zijn, en het gebied waar de pijn bezinkt tender kan zijn bij aanraking.

Waarschuwing

Volwassenen ouder dan 50 jaar en zwangere vrouwen zijn waarschijnlijk niet de gebruikelijke symptomen van appendicitis te tonen, aldus de Universiteit van Michigan Health System.