Blaaskanker & Pain

Blaaskanker is een zeer ernstige ziekte die kan leiden tot tal van symptomen, waarvan vele tot op zekere mate van pijn. Behandelingen voor deze vorm van kanker zijn streng en intens, maar ze zijn van essentieel belang om u te helpen uw gezondheid te herwinnen en te elimineren de pijn geassocieerd met de ziekte.

Definitie

Blaaskanker is een vorm van kanker die veroorzaakt tumoren groeien in de blaas, in de wand van de blaas, of langs de urinewegen. Blaaskanker pijn komt in twee vormen - hetzij acuut of chronisch. Acute pijn kan met succes worden behandeld met pijnstillers en medicijnen. Chronische pijn is moeilijk te beheren, wat kan leiden tot depressie en een verminderde levenskwaliteit.

Blaaskanker Symptomen

Blaaskanker kan een verscheidenheid aan symptomen veroorzaken. Bloed in de urine is de meest prominente. Andere verschijnselen zijn onder meer een intense urgentie om te urineren, of vaak plassen, ook al weinig tot geen urine wordt uitgestoten; gevoelens van pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen; en pijn in de onderrug. Het is belangrijk op te merken dat al deze symptomen kunnen tekenen zijn van iets veel minder ernstig, zoals een urineweginfectie. Overleg met uw arts is van vitaal belang voor het verkrijgen van een juiste diagnose.

Oorzaken van pijn

De pijn die je ervaart van blaaskanker en de ernst ervan zal afhangen van hoe ver de ziekte is gevorderd, de ligging, en al dan niet is uitgezaaid. Kankerbehandelingen zoals chemotherapie en bestraling kan pijn ook veroorzaken.

Managing Pain

Het behandelen van de pijn die gepaard gaat met blaaskanker zal afhangen van uw persoonlijke behoeften. De meest voorkomende manier om blaaskanker pijn te behandelen is met pijnstillers. Populaire drug keuzes omvatten fentanylcitraat, morfine sulfaat, en fentanyl buccale tablet. Deze worden vaak gebruikt in combinatie met chemotherapie en bestralingen. Verslaving aan deze medicijnen is een reëel risico, maar door een verblijf onder een arts nauwlettend in de gaten met strikte dosering, de voordelen opwegen tegen de risico's. Andere geneesmiddelen kunnen worden gebruikt om ervoor te analgetica beter te werken of om te veranderen hoe je pijn ervaren, zoals endorfine boosters of drugs die neurotransmitters blokkeren, zodat je lichaam niet het signaal dat je pijn te verwerken. Straling en chirurgie worden soms gebruikt ook de grootte van tumoren verminderen, en dus de pijn die ze veroorzaken.

Omgaan met pijn

Het behandelen van blaaskanker pijn stopt niet met alleen het nemen van pillen. In plaats daarvan zijn therapeutische technieken gebruikt om te veranderen hoe je ervaren pijn en het verbeteren van uw in aanmerking van het leven. Sessies met een gedrags-psycholoog, evenals biofeedback, een proces waarin je leert hoe je automatische lichaamsfuncties zoals hartslag, temperatuur en bloeddruk, kan worden gebruikt om aan te passen hoe je denkt over pijn en hoe je het ervaart. Het is eveneens belangrijk is om een ​​normaal leven zoveel mogelijk leiden. Nemen je gedachten af ​​van de pijn met activiteiten kan helpen omgaan met het makkelijker.