Blaas Tumor Symptomen

Blaastumoren kan veel ongemak vrijwel direct nadat ze beginnen te vormen veroorzaken. Om de juiste diagnose blaas tumor een arts een bloedonderzoek, een röntgenfoto of CT-scan, en de blaas biopsie weefsel om te bepalen of de tumor kwaadaardig is.

Identificatie

De blaas is een ballonachtige orgaan dat winkels en vloeibaar afval geproduceerd door de nieren elimineert. Een tumor is een verzameling van overtollige cellen die het lichaam maar hoeft niet. Deze extra cellen verzamelen in een massa heet een tumor. Een tumor kan een verzameling van kankercellen die kwaadaardig zijn, of een bijeenkomst van goedaardige cellen die goedaardig zijn ofwel. In het geval van kankercellen, kunnen deze cellen zijn ontstaan ​​in de blaas of zij hebben besmet de blaas uit een ander deel van het lichaam. De symptomen rond een blaastumor normaliter gelijk ongeacht of de tumor goedaardig of kwaadaardig. De effecten op lange termijn, echter, kan zeer verschillend zijn.

Effecten

De eerste effecten van een tumor op of in de blaas kan pijnlijk zijn. Er kan een moeilijk urineren veroorzaken pijnlijk urineren zijn, kan er een brandende sensatie bij het plassen en er kunnen pijn betrokken, zoals buikpijn of rug. Naarmate de tumor groeit de blaas niet in staat is om zo veel urine op te houden als vroeger, die ook kan leiden tot frequente en soms dringende behoeften te urineren. De pijn betrokken bij een blaas tumor afhankelijk van waar de tumor zich bevindt. Als het zich meer naar de voorkant van de blaas de tumor zal druk op de buikwand creëren pijn en blaastumoren op de achterkant van de blaas druk op de zenuwen en spieren nabij de wervelkolom veroorzaakt rugpijn.

Potentiële

Een kwaadaardige tumor kan beginnen om onaangename symptomen te creëren. Enkele geavanceerde symptomen van een tumor omvatten bloed gemengd met de urine en een gevoel van de blaas vol maar urine coming out, wat aangeeft dat de tumor gegroeid tot het punt waar het blokkeren van de buis die de urine weer uit de blaas bekend als de urethra. Andere symptomen zijn hoge koorts, verlies van eetlust en een zeurende pijn in het bekkengebied dat niet weggaat.

Preventie / Oplossing

De meest voorkomende behandeling van blaastumoren is chirurgie. Deze operatie zou enkel het eenvoudig verwijderen van de tumor, of als de arts vaststelt dat een deel van de blaas is geïnfecteerd door kankercellen dan het deel van de blaas kunnen worden verwijderd. In sommige extreme gevallen moet de gehele blaas worden verwijderd. Als de tumor kwaadaardig volg-up zoals chemotherapie medicatie en bestraling worden gebruikt om de verspreiding van kankercellen te stoppen.

Overwegingen

Zonder juiste medische analyse, een tumor kan niet nauwkeurig worden gediagnosticeerd als maligne of benigne. De symptomen van een blaas tumor kan beginnen mild en kan gemakkelijk worden genegeerd. Als er een pijn in de buikstreek, en die pijn wordt versterkt tijdens het plassen, dan krijg onmiddellijk naar een arts. Een kwaadaardige tumor is gevaarlijk, maar indien vroeg genoeg behandeld kan worden opgenomen en de schade geminimaliseerd.