Blaas spierproblemen

Als je haast naar de badkamer vaak --- zelfs als je gewoon de badkamer --- of je voelt urine lek als je lacht of hoest, je bent niet alleen. Ongeveer 13 miljoen Amerikaanse volwassenen lijden aan blaasproblemen, volgens HealthiNation. Blaas problemen worden meestal geassocieerd met fysieke veranderingen zoals zwangerschap of een operatie, geslacht of leeftijd. Er zijn verschillende types van blaasproblemen.

Stress

Met stress-incontinentie, er is druk op je blaas. Deze druk kan optreden in gevallen waarin je beweegt, niezen, lachen of hoesten. Stress incontinentie is de meest voorkomende blaas probleem. Het treft meestal vrouwen, maar mannen die hun prostaat hebben gehad verwijderd kan ook last hebben van stress-incontinentie.

Urge

Aandrangincontinentie of overactieve blaas wordt veroorzaakt door de bekkenbodemspieren onder de blaas. Meestal is de bekkenbodemspieren contracten de urine niet lekt uit de blaas en de blaas te ondersteunen. Wanneer de spier onvrijwillig samentrekt, kan een constante behoefte om te urineren, zelfs wanneer de blaas niet vol gevoel. De noodzaak om de badkamer te gebruiken kan soms ongelukken veroorzaken als je niet naar de wc kunt krijgen op tijd. Overactieve blaas is geen reden bij allen of wordt veroorzaakt door zenuwbeschadiging, beroertes of bijwerkingen van geneesmiddelen.

Functionele

Functionele incontinentie is vergelijkbaar met overactieve blaas omdat badkamer lokatie is de kwestie. Er is mogelijk een probleem dat mensen kunnen houden van het krijgen naar de badkamer snel genoeg zijn. Zo kunnen de problemen omvatten het hebben om van een rolstoel het toilet verwijderen kleding naar de badkamer of een ziekte zoals de ziekte van Parkinson gebruikt. Een andere oorzaak van functionele incontinentie kan medicatie zoals sedativa.

Neurogene

Met neurogene blaas problemen, het zenuwstelsel veroorzaakt het verlies van normale blaas functies. Dus, kunt u een van de twee problemen. Uw blaas kan traag, wat betekent dat uw blaas niet in staat is om volledig leeg te zijn. Of het kan overactief worden, dat je het gevoel dat je moet plassen geeft. Neurogene blaas risicofactoren omvatten tumoren en ruggenmergletsel.

Anderen

Met overloop incontinentie, werkt de blaas niet leeg helemaal bij het plassen. Daarom kunt u ervaren een constante lekkage of een dribbel van urine. Overflow incontinentie komt voor bij mannen meer dan vrouwen. De oorzaken van de overloop is zenuwbeschadiging diabetes, prostaat problemen of bijwerkingen van geneesmiddelen. Gemengde incontinentie doet zich voor als je blaas probleem symptomen van drang en stress-incontinentie.