Blaas Retention Symptomen

Blaas Retention Symptomen

Blaasretentie - ook wel bekend als het behoud of ischuria urine - is een aandoening waarbij een persoon moeite heeft met het legen van de urine uit zijn blaas. Blaasretentie is een complicatie van een aantal medische problemen en, indien onbehandeld, kan leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen. Retentie blaas symptomen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen: vroege waarschuwingssignalen, chronische klachten retentie blaas en acute retentie blaas symptomen.

Aspecten

Blaasretentie kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van factoren die de werking inhiberen van de blaas of die interfereren met de neurale tussen de hersenen en de blaas. De meest voorkomende van deze voorwaarden opgenomen ernstige urineweginfecties, blaasstenen, medicijnen (bepaalde anti-depressiva, antihistaminica en spijsverteringsstelsel krampstillend medicijnen), neurologische systeem trauma of prostaatvergroting.

Vroege symptomen

De eerste symptomen van een retentie blaas probleem zijn onder meer om vaak plassen en een gevoel dat de blaas niet helemaal leeg is na het plassen, maar ook de noodzaak om te urineren tijdens de nacht. De hoeveelheid geproduceerde urine elke keer kleiner dan normaal lijken.

Chronische klachten

Een individu lijdend aan chronische blaas retentie problemen moeilijkheden ondervinden begint te urineren, en wanneer de urine uiteindelijk wordt geproduceerd, wordt de stroom aanmerkelijk zwakker dan normaal. Ze kunnen ook last overloopincontinentie: lekt of druppelt urine tussen de plassen. Terwijl chronische problemen blaasretentie veroorzaken ongemakkelijke gevoel van volheid in de blaas, chronische symptomen van die van acute blaas retentie die zeer pijnlijk zijn en kan ontwikkelen tot een medische noodsituatie.

Acute symptomen

In acute blaas retentie, het onderste deel van het abdomen wordt opgeblazen en pijnlijk en het individu niet kan urineren ondanks een volle blaas. Tenzij acute blaas retentie onmiddellijk wordt behandeld, kan de blaas rekken tot het punt van scheuren en urine kan terug in de nieren, mogelijk veroorzaakt nierfalen.

Behandeling

De belangrijkste behandeling van blaasretentie is het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaak van de problemen. In acute blaas retentie kan een katheter worden gebruikt om de blaas te legen en verdere gezondheidsproblemen. Als de oorzaak van chronische retentie blaas niet kunnen worden geïdentificeerd of adequaat opgelost, moet de persoon om een ​​katheter te gebruiken op een regelmatige basis.