Biverkningar av testosteron Cream i Kvinnor

Om du har äggstocksrubbningar, är förbi klimakteriet eller har haft dina äggstockar tas bort, kan din läkare rekommendera en hormonbehandling som testosteron grädde. Testosteron kräm är ett receptbelagt läkemedel som kan användas tillsammans med östrogenbehandling; Det rekommenderas inte om du har en hjärtsjukdom eller en tidigare diagnos av bröst-eller livmodercancer. Enligt Mayo Clinic och National Library of Medicine, biverkningar av testosteron grädde i kvinnor är akne och kraftig hårväxt.

Akne

Akne kan utvecklas på ditt ansikte, bröst, nacke och rygg som ett resultat av att använda testosteron grädde, och akne kan bli svår och lämnar gropar i huden.

Hårväxt

Överdriven hårväxt, speciellt på ditt ansikte, bröst, underarmar och ben, är en bieffekt av testosteron grädde i kvinnor.

Leversjukdom

Att använda testosteron kräm under en längre tid kan leda till skador på levern - inklusive cirros - speciellt om du även använda alkohol eller mediciner som ibuprofen.

Humörsvängningar

Du kan uppleva humörsvängningar som en bieffekt av att använda testosteron grädde, inklusive mer irritabilitet, aggressivitet, konkurrenskraft och ilska.

Sexuella Effekter

Du kan märka en ökning av din önskan att ha sex samt en ökning av storleken eller formen på din klitoris grund av att använda testosteron grädde.

Vocal Förändringar

Testosteron kräm kan orsaka din röst blir djupare och förändras i klangfärg för att vara mer som en röst för en man.