Biverkningar av Senna te

Senna te är en stark växtbaserat laxerande för förstoppning, men marknadsförs ofta som en bantning eller diet te. Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har ännu inte utvärderat någon form av senna för säkerhet, effektivitet och renhet. Läkare varnar för sin långvariga användning som ingrediens har varit kända för att orsaka allvarliga biverkningar.

Hjärta

Toxikologer säger att långvarig användning av senna kan orsaka allvarliga elektrolyt obalans som kan leda till arytmi (onormal eller oregelbunden hjärtrytm) och värre, hjärtsvikt.

Colon

Läkare säger att långvarig intag av senna kan skada slemhinnan i tarmen och skada nervändar till colon. Vidare kan laxerande missbruk orsaka kolon pigmentering, vilket kan öka risken för att utveckla kolorektal cancer.

Diarré och förstoppning

Med i senna kan leda till kronisk diarré, vilket kommer leda till att du förlorar viktiga näringsämnen. Eftersom produkten är vanebildande, kan din förstoppning blir värre efter att dricka te.

Andra biverkningar

Vid dricka senna te, symtom på allergiska reaktioner såsom andningssvårigheter, stängning av halsen och svullnad av läppar, tunga eller ansikte kan förekomma. Du bör också se upp för magkramper och missfärgning av urinen.

Fodral

På filen på FDA är fyra dödsfall bland kvinnor i tjugoårsåldern och trettiotalet som använde diet teer innehåller senna. Sex fall av unga kvinnor i New York och Pennsylvania som haft svåra magkramper efter att ha förtärt örtte som innehåller senna har också rapporterats.