Biverkningar av jättenattljusolja

Jättenattljusolja utvinns ur sin anläggning, som heter så på grund av den tid på dagen då det blomma öppnar. Oljan från anläggningen sägs minska inflammation, menstruation kramper och hjälpa till att hålla bröstcancer i schack. Men det finns biverkningar och från denna naturläkemedel.

Fördelar med Evening Primrose Oil

Jättenattljusolja har vissa kända fördelar. Det har använts i åratal för att motverka inflammation. Den har en essentiell fettsyra, som kallas gamma-linolensyra, eller GLA, och tros ha det minsta beloppet för biverkningar för GLA. Den kan behandla hudåkommor samt från rosacea akne. Det har också rapporterats att vara till hjälp vid backning nervskada orsakad av diabetisk neuropati.

Några allmänna biverkningar av Evening Primrose Oil

Det finns några allmänna biverkningar som har rapporterats vid användning av jättenattljusolja. Lös avföring, huvudvärk, illamående, väderspänning eller gastrointestinala besvär kan vara några allmänna symtom från användning.

Epilepsipatienter bör inte ta jättenattljusolja

De som lider av epilepsi bör undvika jättenattljusolja. Det har utlöst anfall i dem som brottas med krampsjukdomar.

Jättenattljusolja för schizofreni och maniska patienter

Schizofrena och manics bör också undvika jättenattljusolja. Det kan störa mediciner och sätta på epileptiska symtom i tinningloben i hjärnan. Det kan förvärra symptomen hos maniska patienter.

Tips för gravida och ammande kvinnor

Gravida kvinnor bör undvika jättenattljusolja och ammande mödrar, för vilken effekt det kan ha på bröstmjölk.

Jättenattljusolja som en solbränna ansökan

Jättenattljusolja har använts lokalt för att behandla solbränna, och lokal applicering kan orsaka hudutslag.