Biverkningar av akupunktur

Akupunktur är en urgammal kinesisk form av alternativ medicin, känd för sitt påstående att ha färre negativa biverkningar än västerländsk medicin. Det finns dock några saker att vara försiktig med när du använder akupunktur.

Yrsel

Då och då akupunktur patienter upplever yrsel eller illamående under förfarandet. Eftersom det finns nålar inblandade och eventuellt blod, dessa biverkningar kan faktiskt vara illamående orsakas av en psykologisk rädsla eller avsky för att fastna med nålar eller blod snarare än någon fysiologisk reaktion på förfarandet.

Alkohol

Akupunktörer rekommenderar att du inte får akupunktur i minst en timme efter att ha förtärt alkoholhaltiga drycker, eller om du har använt droger. Denna rekommendation bygger på anekdotiska bevis och upplevelsen av akupunktörer snarare än från några särskilda vetenskapliga studier.

Graviditet

Det finns vissa akupunkturpunkter i buken eller nedre delen av ryggen som inte bör användas om patienten är gravid. Du bör varna akupunktör om du är gravid så att han kan justera behandlingsstrategi därefter.

Fysisk smärta

Vissa patienter upplever en kort stickande känsla vid platsen för punktering. Andra känner en molande värk runt nålen när den sätts in.

Biverkningar av Healing

Vissa akupunktörer har observerat en försämring av symtom, förändringar i sömnmönster, matsmältning eller eliminering under en kort tid efter behandlingen. Akupunktur terapeuter skriva dessa biverkningar indikationer på att behandlingen börjar arbeta.

Practitioner Fel

När en akupunktör gör ett misstag och sårar en patient, till exempel genom att trycka en nål i ett vitalt organ kan blodkärl eller nervcentrum, allvarliga komplikationer och till och med bestående skador uppstå. Underlåtenhet att sterilisera nålar kan medföra spridning av infektioner. Men akupunktörer har en bra säkerhetsstatistik enligt National Institutes of Health.