Bitter Melon Voedingswaarde Informatie

Bitter Melon Voedingswaarde Informatie

Volgens Dr Maoshing Ni, in zijn boek "Second Spring," bitter meloen wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde en wordt voorgeschreven voor verschillende omstandigheden. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en heeft antioxiderende eigenschappen.

Toepassingen

Bittere meloen is een traditionele remedie voor diabetes, diverse infecties en om te helpen bij gewichtsverlies. Het bevordert de stofwisseling met zijn licht laxerende eigenschappen die flush het systeem van toxines.

Nutritional Voordelen

Volgens Dr Ni, bittermeloen bevat de vitaminen A, B1, B3 en C en antioxidanten zoals lycopeen, luteïne en zeaxanthine. Het bevat ook twee keer de kalium van een banaan en twee keer het calcium van spinazie.

Actieve bestanddelen

PeaceHealth meldt drie verschillende groepen van bestanddelen in bittere meloen. Studies hebben aangetoond allemaal bloedglucoseverlagende panden die potentiële voordelen bij diabetes mellitus hebben.

Doseringen

PeaceHealth adviseert 2 ons vers sap per dag of een theelepel van een tinctuur twee tot drie keer per dag. Als voedsel, Dr Ni raadt gooi de zaden binnen en vulling van de meloen als je zou een courgette.

Side Effects

Overmatige hoeveelheden van het sap kan buikpijn en diarree veroorzaken. PeaceHealth meldt dat het eten van grote hoeveelheden van de zaden is gepaard gaat met koorts, hoofdpijn en coma.