Bipolaire stoornis Vs. Paranoïde Schizofrenie

Bipolaire stoornis en paranoïde schizofrenie zijn beide lange termijn psychische stoornissen en hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken; ze zijn echter totaal verschillende aandoeningen.

Bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis, die soms wordt aangeduid als manische depressie wordt gekenmerkt door dramatische en onvoorspelbare stemmingswisselingen genoemd stemmingsepisodes. Afleveringen afwisselend manische episodes, die zijn al te blij en energiek, en depressieve episoden, die typisch heel verdrietig en hopeloos periodes.

Paranoïde Schizofrenie

Volgens Schizophrenia.com, paranoïde schizofrenie is een van de meest voorkomende vormen van schizofrenie. Degenen met paranoïde schizofrenie waarschijnlijk hallucinaties en wanen dat zij bezitten bovenmenselijke krachten, of dat ze worden gecontroleerd en vervolgd te ervaren.

Gelijkenissen

Volgens de National Institutes of Health (NIH), het begin van zowel bipolaire stoornis en paranoïde schizofrenie optreedt in vroege volwassenheid. Degenen met ofwel bipolaire stoornis of paranoïde schizofrenie kan aanleiding geven tot angstig en boos gedrag.

Oorzaak

Volgens de NIH, de oorzaken van bipolaire stoornis en paranoïde schizofrenie onzeker. Een combinatie van genetica, chemie van de hersenen, milieu en gebeurtenissen in het leven kan zijn factoren die bijdragen aan beide stoornissen.

Behandeling

Symptomen van bipolaire stoornis en paranoïde schizofrenie kan worden behandeld met medicatie en psychotherapie. Antipsychotica kan worden voorgeschreven voor paranoïde schizofrenie, terwijl de stemming-stabiliserende drugs en antidepressiva hebben de neiging om te worden voorgeschreven voor een bipolaire stoornis.