Bipolaire stoornis Symptomen bij volwassenen en kinderen

Het herkennen van de symptomen van een bipolaire stoornis bij zowel volwassenen als kinderen kan zorgen dat de persoon die lijdt aan deze ziekte aan de hulp die hij of zij nodig heeft te krijgen. Bipolaire stoornis is te behandelen en hoe eerder het wordt herkend, kan het sneller hulp te beginnen en een normaal leven kunnen hervatten.

Het definiëren van een bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis, ook wel bekend als manische depressie, is wanneer een persoon ervaart ernstige en uitgebreide stemmingswisselingen. Een persoon met de diagnose bipolaire stoornis kan gaan van het gevoel depressief en overweldigd door wanhoop, zelfs suïcidale gedachten, gevoelens van euforie en onrealistische illusies van grandeur. Deze stemmingswisselingen kan worden geactiveerd zonder waarschuwing en zijn vaak extreme en zeer storend zijn voor het leven van een persoon.

Symptomen bij kinderen

Bipolaire stoornis symptomen bij kinderen kunnen vaak worden verward met andere aandoeningen zoals attention-deficit disorder (ADD) of attention-deficit-hyperactivity disorder (ADHD.) Kinderen gediagnosticeerd met ADD of ADHD kan eigenlijk het weergeven van de symptomen van een vroeg begin van een bipolaire stoornis. Deze symptomen omvatten, maar zijn niet beperkt tot frequente en ernstige stemmingswisselingen, periodes van hyperactiviteit, verminderde behoefte aan slaap of te veel slapen, en depressie. Typisch kinderen tonen symptomen van bipolaire stoornis veel prikkelbaar, soms vertoont tot 04:56 stemmingswisselingen per dag.

Symptomen bij volwassenen

Bipolaire stoornis symptomen bij volwassenen zijn vergelijkbaar met die bij kinderen. Zij omvatten de cycli van stemmingswisselingen waaronder slopende depressie waar de persoon zich terugtrekt van familie en vrienden, wordt zeer humeurig en prikkelbaar en kunnen suïcidale gedachten en neigingen hebben. De symptomen van de manische fase van deze aandoening onder meer gevoelens van extase en uitbundigheid, waar de persoon illusies van onrealistische verwachtingen kunnen ervaren. Periodes van hyperseksualiteit kan ook optreden tijdens een manische toestand en kan plotseling en zonder waarschuwing starten. Het leven van een volwassene kan ernstig worden verstoord door manische episodes. Tijdens deze fase van de aandoening, hebben veel volwassenen is bekend om deel te nemen in roekeloze activiteiten, impulsief stoppen met hun baan of laat hun families.

Soorten

In wezen zijn er drie soorten bipolaire stoornis. Bij elk type, kunnen de symptomen te verhogen op een geleidelijke schaal, variërend van milde symptomen tot full-blown ernstige manische depressie. De drie typen van bipolaire stoornis zijn:

• Cyclothymie (hypomanie en lichte depressie) Dit is de mildste vorm van een bipolaire stoornis. Stemmingswisselingen blijven cyclisch, maar de symptomen zijn minder ernstig. Mensen gediagnosticeerd met cyclothymie lopen een groot risico voor het ontwikkelen van een aandoening van full-blown bipolaire stoornis.
• bipolaire I stoornis (manische of gemengde episode) Dit type van de aandoening wordt geclassificeerd door ten minste één manische of gemengde episode. Het kan ook ten minste één episode van depressie omvatten.
• Bipolaire II stoornis (hypomanie en depressie) met een bipolaire II, de persoon die voornamelijk ervaart cyclische stemmingswisselingen van hypomanie en ernstige depressie.

Behandeling

Bipolaire stoornis te behandelen, maar elk individu verschillend en dit moet in overweging worden genomen. Bipolaire stoornis is een levenslange aandoening en kan nooit echt worden genezen, maar kan worden behandeld met een effectieve behandeling. De behandeling kan bestaan ​​uit een combinatie van medicatie, cognitieve therapie, dieet en lichaamsbeweging, omdat medicatie alleen niet effectief genoeg om de ziekte onder controle zal zijn. Om effectief te behandelen bipolaire stoornis, moet een persoon zeker zijn dat hij heeft gekregen een accurate diagnose. Zoals eerder vermeld, kunnen kinderen de symptomen van een bipolaire stoornis, weer te geven wanneer daadwerkelijk kan deze tekenen zijn van een ander type van de kwaal. Hetzelfde geldt voor volwassenen. Een persoon die lijdt aan een bipolaire stoornis, of die een familielid of een kind dat lijdt aan het, moet zich voeden met betrekking tot de aandoening. Hoe meer informatie je hebt over de aandoening, hoe beter je in staat zal zijn om u te helpen uw arts te begrijpen van de beste behandeling.