Bipolaire Disoder bij kinderen

Bipolaire stoornis is een psychische ziekte die stemmingen en gedrag beïnvloedt. Kinderen zo jong als vijf jaar oud zijn gediagnosticeerd en succesvol behandeld voor deze aandoening. Bipolaire stoornis bij kinderen is moeilijk te diagnosticeren, omdat ze vaak niet communiceren hoe ze zich voelen. Het is nuttig voor een ouder om bij te houden van de slaap en gedragspatronen van een kind om te helpen bij de psychiater het kind de juiste diagnose te houden.

Misvattingen

Bipolaire stoornis bij kinderen wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). Het grote verschil tussen ADHD en bipolaire stoornis is dat kinderen met ADHD niet de extreme stemmingen die gekenmerkt worden door een bipolaire stoornis.

Symptomen

Symptomen van een bipolaire stoornis bij kinderen zijn prikkelbaarheid, agressiviteit, slaapstoornissen, nachtmerries, school problemen, ongepaste seksualiteit, drugs of alcohol misbruik, extreme en snelle veranderingen in de stemming, verdriet, lusteloosheid en terugtrekking van anderen.

Theorieën / Speculatie

Bipolaire stoornis wordt het vaakst gezien bij kinderen met een familielid die lijdt aan drugsmisbruik of een psychische aandoening. De symptomen kunnen worden veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in het leven van het kind.

Diagnose

Een kind wordt gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis na een grondig onderzoek wordt gedaan door een kinderpsychiater. De psychiater kijkt naar de familiegeschiedenis en het gedrag van het kind. De tests worden gedaan om uit te sluiten een andere medische aandoening.

Behandeling

Stemmingsstabilisatoren worden voorgeschreven samen met de therapie. Therapie is het belangrijk om te helpen leren de kinderen omgaan met de aandoening.

Overwegingen

Gediagnosticeerd of onbehandeld bipolaire stoornis kan leiden tot uw kind het weergeven van impulsieve daden van agressie en zelfverwonding. Schoolbezoek wordt aangetast en vaak slecht gedrag leidt tot schorsing. Kinderen zijn ook meer kans om verslaafden te worden.