Bipolaire 1 Vs. Bipolaire 2

Als je iemand met een bipolaire stoornis weet, kunt u de voorwaarden bipolaire I en bipolaire II hebben gehoord. Wat betekenen deze termen betekenen? Is er echt een verschil tussen de twee?

Algemene definitie van een bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis is een psychische aandoening gekenmerkt door wisselende stemmingswisselingen, variƫrend tussen manie en depressie.

Manie

Mensen met een bipolaire ik last van ernstige manische episodes. Deze episodes kunnen omvatten verhoogde stemming, snelle gedachten, gevaarlijk impulsief gedrag en ongepaste agressie.

Hypomanie

In bipolaire II, patiƫnten ervaren hypomanie. Symptomen zijn vergelijkbaar met manie, maar zijn niet zo extreem, en geen negatieve impact op je leven niet zoals manie doet.

Depressie bij bipolaire I

Depressie bij bipolaire I kan slopend zijn. Misschien voel je je zo verdrietig of waardeloos dat je niet eens uit bed te komen of de neiging om uw verantwoordelijkheden. Het kan zelfs leiden tot zelfmoord indien onbehandeld.

Depressie bij bipolaire II

In bipolaire II, depressie is pijnlijk, maar niet verlammend. U kunt nog steeds functioneren, hoewel je ellendig voelen. U kunt het gevoel alsof je gewoon gaan door de bewegingen en niet genieten van het leven.

Behandeling

Bipolaire I en II kan worden behandeld en medicatie. Lithium, Depakote en Abilify gemeenschappelijk medicijnen gebruikt voor de behandeling van bipolaire stoornis, en in combinatie met therapie, kunnen ze zeer effectief zijn.