Biologische Oorzaken van depressie

Oorzaak of gevolg?

Klinische depressie is een ernstige medische aandoening die nadelig beïnvloedt iemands gedachten, gevoelens en het vermogen om te functioneren. Terwijl depressieve mensen vertonen vaak afwijkend functioneren van de hersenen en chemische onevenwichtigheden, onderzoekers zijn voorzichtig over de juistheid der depressie is een oorzaak van deze veranderingen of een gevolg van deze veranderingen, volgens auteur en psycholoog Prentiss Prijs. Personen bij wie ernstige en levensbedreigende ziekten vaker depressief dan gezonde individuen, maar dit kan worden toegeschreven aan de extreme emotionele stress dergelijke diagnose kan produceren dan strikt biologische oorzaak.

Cellen van hersenen

De neuronen of hersencellen met elkaar communiceren met behulp van neurotransmitters, speciale chemicaliën die vrijkomen wanneer we handelen, denken of voelen emoties. Het lichaam controleert gewoonlijk de afgifte van deze stoffen door terugkoppelingsmechanismen. Dat wil zeggen wanneer er voldoende van de chemische, een signaal naar de hersenen naar de productie te stoppen.

Neurotransmitters

Ongeveer 30 neurotransmitters zijn geïdentificeerd en depressie geassocieerd met de functie van drie primaire ones: serotonine, noradrenaline en dopamine. Deze neurotransmitters werken in hersengebieden die omgaan met emoties, stressreacties, eetlust, slaap en seksualiteit. Sommige symptomen van een depressie zijn onder andere gewichtstoename of -verlies, slapeloosheid of constant slaperigheid en verlies van interesse in seks of sociale contacten, waarvan wordt aangenomen dat het gevolg is van een verminderde communicatie tussen neurotransmitters zijn.

Medicijnen

Medicijnen voor de verlichting van depressie voorgeschreven kan het evenwicht te herstellen naar de niveaus van neurotransmitters. Bijvoorbeeld, veel mensen die depressief zijn hebben een lage concentratie van noradrenaline. Sommige antidepressiva verhogen de niveaus van noradrenaline en de symptomen van depressie. Echter, dit is niet definitief, omdat sommige depressieve personen hebben hoge niveaus van noradrenaline, en anti-depressiva werken niet voor iedereen. Toch is er een sterke correlatie tussen niveaus van neurotransmitters niveaus en depressie en medicijnen symptomen verlichten voor veel mensen.

Stresshormoon

Cortisol, in de volksmond bekend als het stresshormoon, wordt afgescheiden door de bijnieren om te helpen individuen reageren op stressvolle gebeurtenissen. Dit wordt soms aangeduid als de "vecht of vlucht" hormoon. Cortisol heeft de neiging om de alertheid, de hartslag en de ademhaling te verhogen, en om de spijsvertering te verlagen. In depressieve personen, cortisol kan verder worden uitgescheiden, hoewel de niveaus van het hormoon al hoog in hun lichaam. Cortisol wordt verondersteld verband te houden met depressie omdat zodra de depressie verdwijnt, cortisol normaliseert.

Organic Voorwaarden

Omdat depressie wordt beïnvloed door hormonen kan ziekte in de organen produceren het hormoon bijdraagt ​​aan de aandoening. Cushing's syndroom wordt veroorzaakt door abnormaal hoge cortisolspiegels over een langere periode en kunnen ontstaan ​​met tumoren van de bijnier. Ziekte van Addison wordt veroorzaakt door schade aan de bijnieren, waardoor hun onvermogen om voldoende cortisol. Schildklier aandoeningen resulteert in zowel de overproductie en onderproductie van de schildklierhormonen ook leiden tot stemmingswisselingen.