Biologische en psychologische oorzaken van depressie

Wat is depressie?

Depressie is veel meer dan alleen de blues. Klinische depressie kan invloed hebben op elk aspect van het leven: werk, huis, familie, vrienden. Sommige mensen geloven dat je gewoon "afzetten" en dat je kunt "afschudden." Klinische depressie is veel meer dan iets wat je kunt schudden, echter. Depressie is een ernstige ziekte, een die veel mensen nooit laten behandelen voor. Depressie kan worden genezen in sommige gevallen; goed beheerd in anderen. Doe jezelf niet laten of iemand anders behandelen je alsof je niet verdienen behandeling of dat je gewoon klagen. Krijg je wat hulp, vooral als je met suïcidale gedachten.

Biologische Oorzaken

Depressie kan meer dan één oorzakelijke factor te betrekken. Begrip van biologische depressie is nog in de kinderschoenen wat betreft de onderzoeksmethoden betreft; veel meer moet worden geleerd over de functie van de hersenen en hoe bepaalde bio-elektrische veranderingen kunnen van invloed zijn niet alleen je humeur, maar het delicate evenwicht van de chemie in je hersenen, en dus in je lichaam. De hersenen bestaat uit een neuraal netwerk van onderling verbonden elektrische impulsen die signalen aan receptoren van de hersenen naar veranderingen in het lichaam beïnvloeden.

Tumoren

In een artikel gepubliceerd in Science Daily mei 2009, onderzoekers aan de Universiteit van Chicago meldde dat er een verband is vastgesteld tussen kankergezwellen en depressie. Stoffen die in de hersenen die de stemming bepalen en fungeren als moderators voor depressie worden verstoord door de tumor. Opmerkelijke veranderingen in de hippocampus (dat gebied van de hersenen die de stemming regelt) bewijzen voor het eerst dat depressie en kanker biologisch gerelateerd, in plaats van kanker simpelweg een oorzakelijke factor in depressie. Het onderzoeksteam van de universiteit ontdekte twee moleculen die een verhoogde cytokines in de hersenen veroorzaken. Cytokines zijn eiwitten die het immuunsysteem reguleren en zijn gekoppeld aan depressie.

Psychologische Depressie

Psychologische depressie kan zelfs moeilijker te lokaliseren zijn, althans wat zijn oorsprong betreft. Zo veel facetten van de persoonlijkheid, evenementen en onze interpretatie van die gebeurtenissen zijn betrokken dat het duurt een toegewijd en ervaren professional om de oorzaak van psychische depressie ontdekken. Factoren zoals jeugd, traumatische gebeurtenissen, stress en belangrijke veranderingen in het leven, zoals het verliezen van je baan of je huis kunnen allemaal bijdragen aan een situatie van depressie. Mensen die negatief zijn in hun vooruitzichten en hebben een laag zelfbeeld zijn meer vatbaar voor depressie dat iemand die positief is.