Bioidentical Hormoontherapie

Bio-identieke hormoonvervangende therapie wordt vaak gebruikt om de symptomen van de menopauze te verlichten. Het heeft meer aandacht gekregen na veel lof door beroemdheden zoals Oprah Winfrey en Suzanne Somers. Voorstanders van biodentical hormonen benadrukken hun "natuurlijke" status en houd ze zo beter en veiliger dan synthetische versies. Maar het zijn "natuurlijke" betekent niet dat ze zijn gegarandeerd vrij van negatieve effecten te zijn.

Bioidentical Hormonen

Een bio-identieke hormoon is er een die is gemaakt in een laboratorium dezelfde moleculaire structuur als hormonen die door het lichaam. Omdat deze vervaardigd hormonen zijn biologisch identiek echte hormonen, worden zij beschouwd als "natuurlijk" en gemakkelijker voor het lichaam te assimileren en te gebruiken. (Dit maakt hen anders dan synthetische hormonen, die niet biologisch identiek aan eigen hormonen in het lichaam, maar zijn bedoeld om dezelfde effecten te produceren. Synthetische hormonen zijn ontworpen met de bedoeling te worden geoctrooieerd.) "Natuurlijk," echter, betekent niet noodzakelijk de hormonen zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Niet alle bio-identieke hormonen producten zijn FDA-goedgekeurd. Het is ook belangrijk op te merken dat geen concrete studies hebben aangetoond dat bioidentical hormonen beter en veiliger dan synthetische versies.

Soorten

Bio-identieke hormoonvervangende therapie wordt gebruikt door vrouwen in de menopauze symptomen zoals opvliegers, dunner botten en vaginale droogheid te verlichten. Het kan worden toegediend via crèmes en gels, pillen en tabletten, en zelfs transdermale pleisters of vaginale ringen.

Het is mogelijk om door de FDA goedgekeurde vormen van bio-identieke hormonen zoals estradiol of Prometrium (progesteron) met een doktersrecept kopen. Deze formuleringen zijn gestandaardiseerd in het ontwerp en de dosering, en laboratoria zijn verplicht zich te houden aan strikte richtlijnen om de zuiverheid en veiligheid te waarborgen. Ze zijn grondig getest, en patiënten krijgen ook een lijst van mogelijke bijwerkingen te letten.

Echter, de meeste keren dat bio-identieke hormonen worden besproken, is het met betrekking tot "custom-made" formuleringen gemaakt door compounding apotheken. Deze apotheken ontwikkelen van een formule gebaseerd op de resultaten van speeksel of bloed tests die een vrouw hormoonspiegels te meten. Deze tests kunnen worden ontsierd omdat hormoonspiegels varieert gedurende de dag.

Waarschuwingen

Vrouwen overwegen bio-identieke hormoontherapie met producten uit een compounding apotheek moet begrijpen dat veel van deze apotheken zijn niet FDA-goedgekeurd. Bij het selecteren van een apotheek, check it out eerst door de magistrale bereidingen Raad voor Accreditatie.

Hormoon-vervangende producten van deze apotheken zijn niet gestandaardiseerd, dus er is geen test en geen verplichting om eventuele nadelige bijwerkingen te melden. In de meeste gevallen, een aangepaste product niet noodzakelijk tenzij een vrouw allergisch is voor een specifiek ingrediënt in de gestandaardiseerde formuleringen. In een dergelijke situatie zou een arts een aangepaste formule aanbevelen en bewaken respons van de patiënt aan.

Misvattingen

Veel claims over de voordelen van bio-identieke hormoonvervangende therapie niet bewezen. Common beloften behoren dramatische gewichtsverlies, meer energie en bescherming tegen borstkanker, de ziekte van Alzheimer en hart- en vaatziekten. Sommige bedrijven beweren dat hun producten zijn veiliger en natuurlijker dan synthetische formuleringen.

Omdat maar weinig studies zijn uitgevoerd, is er geen onderzoek basis voor deze uitspraken. De FDA heeft fabrikanten gevochten zulke uitspraken, omdat ze vrouwen kan leiden tot geloven bioidentical hormonen zijn volkomen veilig, zonder kans op schadelijke bijwerkingen.

Side Effects

Volgens de Endocrine Society, bioidentical hormonen dezelfde voordelen als synthetische hormonen. Ze hebben ook dezelfde bijwerkingen. Bioidentical hormoonvervangende is gekoppeld aan een verhoogd risico op borstkanker in sommige studies. In Australië, is verbonden met een aantal gevallen van endometriumkanker. Andere mogelijke bijwerkingen kunnen zijn een beroerte of een hartaanval.

Totdat meer onderzoek is uitgevoerd, claims van superieure prestaties of veiligheid zijn ongegrond en moet op zijn best anekdotisch worden beschouwd. Vrouwen die hormonale substitutietherapie nodig moet bio-identieke hormonen te bespreken met hun arts en volg haar leiding. Elke vorm van hormoonvervangingstherapie geboden bij de kleinst mogelijke dosis voor de kortst mogelijke tijd om de kans op ongewenste resultaten te voorkomen.