Billing reglement van genetische counseling in Oklahoma

Billing reglement van genetische counseling in Oklahoma

Geavanceerde technologie en wetenschappelijke kennis hebben geleid tot het vermogen van de zorgverleners te stellen voor het screenen op genetische problemen die misvormingen, geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken of medische omstandigheden moeten ze kinderen hebben. Genetische counseling is uitgegroeid tot niet alleen een dienst meestal gedekt door de ziektekostenverzekering plannen, maar ook iets dat veel verzekeraars stimuleren als middel om het hoofd af potentiële problemen. Wanneer Oklahomans dragen particuliere ziektekostenverzekering of die betalen uit eigen zak te ontvangen genetische counseling, providers hebben geen specifieke facturering beperkingen in het kader van staatswet. Echter, diensten die onder de staat programma's hebben facturering regels waaraan aanbieders moeten voldoen.

Copayments

Genetisch consulenten zien van patiënten die vallen onder Medicaid-programma van Oklahoma, SoonerCare, moet copayments te verzamelen, zoals gespecificeerd door de dekking van patiënten en aftrekken dit bedrag van het totaal gefactureerd aan SoonerCare. Onder SoonerCare provider contracten, kan genetisch consulenten geen diensten aan patiënten te weigeren bij gebrek aan een copayment - hoewel de patiënt blijft aansprakelijk voor de ontbrekende betaling.

Factuurcodes

Patiënten op Oklahoma openbare hulpverlening gezondheid plannen mogen genetisch consulenten zien als onderdeel van hun gezinsplanning dekking. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, moeten aanbieders de staat factureren op een "ontmoeting" basis en moeten factureren met een UB-92 formulier met behulp van inkomsten code OP514 en procedure code W4853 voor de eerste bezoeken, en W4854 voor de follow-up bezoeken .

Direct Billing

De Oklahoma Zorgautoriteit (OHCA) verbiedt het gebruik van derden billers die kunnen ook profiteren partijen, zoals factoring bedrijven. Als een provider stuurt een wetsvoorstel, de OHCA verwacht dat het duidelijke, nauwkeurige en bij voorkeur elektronisch gefactureerd zijn. Providers moeten de OHCA bankgegevens voor directe storting van de betalingen, die typisch zijn gemaakt van 45 dagen na ontvangst van accurate en correcte facturatie te geven.