Bilirubine Geelzucht Behandeling

Bilirubine Geelzucht Behandeling

Verhoogde niveaus van bilirubine in het bloed (hyperbilirubinemie) veroorzaakt geelzucht bij pasgeborenen. Het is een veel voorkomende aandoening die meestal vereist geen behandeling. Frequent voeden kan geelzucht te verminderen, maar in sommige gevallen een arts fototherapie, die ook bekend staat als lichttherapie kan aanbevelen.

Bilirubine opbouw

"Geelzucht" verwijst naar de gele verkleuring van de huid die afkomstig is van de opbouw van bilirubine in het bloed. Bilirubine wordt door de normale afbraak van rode bloedcellen. Het wordt gewoonlijk verwerkt door de lever. Echter, lever een pasgeboren soms niet genoeg om de bilirubine, wat leidt tot geelzucht verwerken rijpen.

Frequent voeden

Frequent voeren - om de twee tot drie uur - zal meestal het probleem oplossen. Als de geelzucht aanhoudt, wordt lichttherapie, ook wel "lichttherapie," vereist.

Fototherapie

Fototherapie is de meest voorkomende behandeling voor persisterende geelzucht.

De baby's lichaam absorbeert het licht, het helpen van afbraak en elimineren van de bilirubine. In het verleden werd de baby onder felle licht gebracht; nu, de biliblanket komt vaker voor.

De Biliblanket

De biliblanket is een fiberoptic pad dat rechtstreeks tegen de huid van de baby's is geplaatst aan het licht brengen. De biliblanket kan gebruikt worden 24 uur per dag. Het wordt gewoonlijk gebruikt voor een paar dagen tot de lever kind volwassen genoeg om de verwerking van bilirubine blote verwerken. In sommige gevallen kan de behandeling langer duren.

Bijwerkingen

Baby's ontvangen van fototherapie moet frequent, losse en groenige stoelgang. Het is een volkomen normaal neveneffect en moet stoppen als de behandeling is afgelopen.