Bilaterale mastectomie Definitie

Een mastectomie is het verwijderen van een borst als er borstkanker aanwezig. Een bilaterale mastectomie betekent dat beide borsten worden verwijderd. Sommige vrouwen die hebben geleerd dat ze dragen het borstkanker-gen kiezen voor profylactische bilaterale mastectomie.

Definitie

Profylactische betekent een preventieve maatregel. Het woord komt van het Griekse woord "een voorhoede." Profylactische maatregelen worden genomen om een ​​ongewenst gevolg of een ziekte, zoals borstkanker af te weren. De meeste vrouwen niet borstkanker in beide borsten tegelijk. Als een vrouw ervoor kiest om beide borsten tegelijk te verwijderen, is het meestal omdat ze borstkanker heeft gehad in een borst en besluit om preventieve maatregelen te nemen en verwijder de andere borst of zij is gediagnosticeerd met het borstkanker-gen.

Doel

Wanneer een bilaterale profylactische mastectomie uitgevoerd, alle borstweefsel, of zoveel mogelijk verwijderd. Het doel is het voorkomen van borstkanker optreedt of, in sommige gevallen, terugkerende.

Het Proces

Het glandulaire weefsels onder de huid worden verwijderd, maar de huid wordt behouden zodat reconstructie plaats, die wordt gedaan door een plastisch chirurg kan nemen. De ontbrekende weefsel kan worden vervangen door weefsel van de onderbuik van de patiënt of een zout water (zoutoplossing) implantaat, volgens CBSnews.com.

Feiten

Het is onmogelijk voor een chirurg om elk stukje weefsel te verwijderen, volgens The Early Show Dr. Michael Osborne, hoofd van de borst dienst op New York Hospital-Cornell Medical Center, hoewel alles in het werk wordt gesteld om zo veel weefsel mogelijk te krijgen. Residuele borstweefsel dat wordt achtergelaten heeft een klein risico om kankercellen.

Identificatie

Vrouwen die bilaterale mastectomie ondergaan algemeen vallen in een van de twee groepen: De eerste groep bestaat uit vrouwen die borstkanker hebben gehad in een borst en ervoor kiezen om de andere borst te verwijderen als een preventieve maatregel. Dit wordt aangeduid als contralaterale profylactische mastectomie. De andere groep bestaat uit vrouwen die een hoog risico, gebaseerd op hun familiegeschiedenis, evenals genetische testen, het krijgen van borstkanker. Genetische testen kan zien of een vrouw draagt ​​BRCA2 of BRCA1, de zogenaamde borstkankergenen. Vrouwen die hebben deze genen hebben een enorme verandering van het krijgen van borstkanker; in feite zo veel als 85 procent kans. Sommige vrouwen die kiezen voor bilaterale mastectomie zijn degenen die een slopende angst voor het ontwikkelen van borstkanker.

Effectiviteit

Bilaterale mastectomie zijn zeer effectief als het gaat om het voorkomen van borstkanker, hoewel er geen 100 procent garantie. De risicoreductie in de buurt van 98-99 procent.