Bijwerkingen van Whole Lijnzaad

Bijwerkingen van Whole Lijnzaad

Het toevoegen van lijnzaad aan je dieet kan voordelen voor de gezondheid te bieden; echter bijwerkingen bestaan ​​voor lijnzaad en hele lijnzaad kan niet goed worden verteerd. Inzicht in de mogelijke bijwerkingen, evenals hoe u het maximale voordeel uit lijnzaad te verkrijgen, kan u helpen te bepalen of lijnzaad is goed voor je.

Identificatie

Geteeld Canada en het noordwesten van de Verenigde Staten, lijnzaad is gewoon het zaad van de vlasplant. Lijnzaad supplementen kan komen in zijn geheel of gemalen vorm, en lijnzaadolie is verkrijgbaar in vloeibare of capsule vorm.

Theorieën / Speculatie

Volgens de Mayo Clinic, is het belangrijk om lijnzaad te malen, zoals het hele zaad kan deze via het spijsverteringskanaal zonder te worden verteerd. Slijpen van de lijnzaad voordat consumeren betekent dat je meer voeding en profiteren van het zaad krijgt.

Bijwerkingen van Lijnzaad

Het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde zegt dat in het algemeen lijnzaad supplementen zijn over het algemeen goed verdragen. Lijnzaad kan constipatie of darmverstopping veroorzaken als het niet gemaakt met een voldoende hoeveelheid water. Omdat lijnzaad bevat grote hoeveelheden vezels, overwegen te starten een lage dosis en vangen langzaam. Dit kan helpen om de ongemakkelijke intestinale bijwerkingen af ​​te weren.

Ook NCCAM zegt dat de vezels in lijnzaad kon stoppen of beperken van de absorptie van andere supplementen en medicijnen, dus niet iets anders op hetzelfde moment als de lijnzaad.

Voordelen

NCCAM zegt dat lijnzaad bevat oplosbare vezels en hoog in omega-3 vetzuren. Hoewel NCCAM zegt dat er niet genoeg gegevens om definitief te zeggen, sommige studies suggereren dat de alfa-linoleenzuur in lijnzaad kunnen profiteren mensen met hart-en vaatziekten. NCCAM wordt momenteel ook onderzoek naar andere studies over de voordelen van lijnzaad.

Volgens de Mayo Clinic, kan lijnzaad helpen verminderen het totaal cholesterolgehalte in het bloed en het LDL-cholesterol; De NCCAM zegt dat studies naar de effecten van lijnzaad en cholesterol hebben gemeld gemengde resultaten.

Lijnzaadolie of lijnzaad?

Hoewel lijnzaadolie is een uitstekende bron van alfa-linoleenzuur, het ontbreekt veel van de gezondheidsvoordelen van werkelijke gemalen lijnzaad. De vezels in het zaad niet in de olie, maar de omega-3 essentiële vetzuren. Ook NCCAM zegt dat lijnzaad bevat lignanen, maar lijnzaadolie niet.