Bijwerkingen van Strattera

Strattera is de naam van een recept geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van ADHD of Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het is een nonstimulant medicijn. Strattera is bedoeld voor gebruik bij kinderen ten minste 6 jaar en volwassenen. Het werkt door het aanvullen van het evenwicht van verschillende natuurlijke stoffen van de hersenen. Het werkt om focus, concentratie en aandachtsspanne verhogen. Zoals met elke medicatie, zijn mogelijke bijwerkingen geassocieerd met Strattera gebruik.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Enkele veel voorkomende bijwerkingen kunnen optreden met Strattera gebruik. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn verminderde eetlust, constipatie, slaperigheid, gevoel in het hoofd, duizeligheid, matige maagklachten of buikpijn, zweten meer dan normaal, moeite met slapen, overgeven, misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, blozen, hoesten, en een droge mond. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen niet beschouwd als reden voor alarm, omdat ze de neiging om weg te gaan als het lichaam went aan het geneesmiddel. Echter, als ze niet weggaan, of als de symptomen erger worden, medische zorg kan nodig zijn.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen zijn ook mogelijk met Strattera gebruik. In gevallen van ernstige bijwerkingen, vragen dringende medische hulp zo snel mogelijk. Dergelijke schadelijke bijwerkingen zijn abnormale of snelle hartslag, stemming of mentale veranderingen (zoals depressie, prikkelbaarheid, veel huilen, agitatie, abnormale verdriet en angst), gedragsveranderingen (zoals vijandigheid, agressie en rusteloosheid), zwakte aan één zijde van het lichaam, gele verkleuring van de ogen of de huid, verminderde seksuele vermogen (waaronder erectiestoornissen en impotentie), donkerder gekleurde urine, beslaglegging, extreme en aanhoudende hoofdpijn, abnormale blauwe of koude tenen en vingers, suïcidale gedachten, pogingen tot zelfmoord, tintelingen of gevoelloosheid, spraak of visie veranderingen, extreme problemen met slapen, koude rillingen, koorts, bleke ontlasting, aanhoudende vermoeidheid en pijnlijke of verlengde erectie.

Allergische reacties

Allergische reacties worden ook beschouwd als ernstige bijwerkingen van Strattera zijn. In situaties van een allergische reactie, vragen dringende medische hulp. Tekenen van een allergische reactie op Strattera zijn problemen met de ademhaling, beklemming op de borst, huiduitslag, jeuk, breken uit in netelroos en zwelling van de mond, lippen, keel of gezicht.

Waarschuwing

Sommige mensen die niet zouden moeten gebruiken Strattera. Deze individuen zijn onder degenen die in de afgelopen twee weken geen MAO-remmers gebruikt hebben en degenen die glaucoom hebben. Ook is het noodzakelijk om uw arts te informeren over uw medische geschiedenis, en in het bijzonder van de voorwaarden waaronder leverziekte, hart-en vaatziekten, hartritmestoornissen, coronaire hartziekte, aangeboren hartafwijkingen, plassen problemen, lage of hoge bloeddruk, en een verleden van beroerte, hartaanval of bloedstolsels.

Overdosis

Als een persoon vermoedt hij misschien een overdosis Stattera, dringende medische aandacht nodig is. Sommige symptomen van Strattera overdosis zijn abnormaal gedrag, hyperactiviteit, agitatie, snelle hartslag, slaperigheid, droge mond, wazig zicht en maag problemen.