Bijwerkingen van Sertraline HCL

Bijwerkingen van Sertraline HCL

Sertraline hydrochloride (HCL) is een geneesmiddel dat wordt geclassificeerd als een selectieve serotonine heropname remmer. Het geneesmiddel verhoogt de werking van serotonine, een chemische hersenen. Het is verkrijgbaar van enige voorschrift en wordt gebruikt om depressie, paniekstoornis, obsessieve compulsieve stoornis, sociale angststoornis, posttraumatische stress-stoornis en premenstruele dysfore stoornis. Sommige artsen schrijven sertraline HCL om voortijdige ejaculatie te behandelen. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in tabletten, capsules en vloeibare opgeloste vorm. Individuen nemen van deze drug moeten zich bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van sertraline HCL dat weg kan gaan nadat het lichaam zich heeft aangepast aan de medicatie zijn onder boeren en zure maag, zuurbranden, buikpijn / gas, misselijkheid, verlies van eetlust, gewichtsverlies, diarree, slaperigheid, slapeloosheid, beven, duizeligheid, verhoogde transpiratie en hoofdpijn. Deze bijwerkingen komen vaak voor, maar waarschuwen uw arts als u last van krijgt.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen

De minder vaak voorkomende bijwerkingen van sertraline HCL gebruik kunnen ook ophouden zodra je lichaam zich heeft aangepast aan de medicatie, maar deze zijn nog veel minder. Zij omvatten troebele urine; pijn in de blaas; toegenomen drang om te plassen; pijn bij het plassen; constipatie; toegenomen eetlust; braken; wazig zien en andere veranderingen visie; angst / nervositeit; abnormale huid gevoelens zoals jeuk, prikkend, tintelend, kruipen en branden; tederheid rond de jukbeenderen en ogen; blozend gezicht en een loopneus of verstopte neus. Nogmaals, neem contact op met uw arts onmiddellijk als u één van deze bijwerkingen.

Side Effects / Waarschuwingen

Sommige sertraline HCL bijwerkingen vereisen een onmiddellijke stopzetting van het geneesmiddel. Deze omvatten: het niet te ejaculeren, verminderde seksuele drang, borstvergroting, gevoelige borsten, afscheiding van melk bij vrouwen, agressiviteit, prikkelbaarheid die zich kan manifesteren in een onvermogen om stil te zitten, praten snel en een toename van de bewegingen van het lichaam, spierspasmen, neusbloedingen , verlies van controle over de blaas, snelle hartslag, trage hartslag, onregelmatige hartslag, koorts, lage natriumgehalte in het bloed niveaus die kunnen manifesteren in verwarring, toevallen, gebrek aan energie, een droge mond en een verhoogde dorst, huiduitslag / netelroos, jeuk en verlies van bewustzijn.

Bijwerkingen van Staken

Sertraline HCL medicatie mag niet plotseling worden gestopt zonder toezicht van een arts. Typische bijwerkingen als het zelf is het opruimen van het lichaam onder meer angst, abnormaal dromen, duizeligheid, zweten, hoofdpijn, abnormale gewaarwordingen op de huid, onrust, moeite met lopen, moeite met slapen, het niet te ejaculeren, voelen sensaties van elektrische schokken, het gevoel alsof je omgeving zijn voortdurend in beweging, misselijkheid, trillen en ongebruikelijke slaperigheid.

Overdosering Symptomen

Onder de symptomen van sertraline HCL overdosis zijn grote pupillen; snelle, langzame of onregelmatige hartslag; pijn op de borst; kortademigheid; uit de hand acties; overactieve reflexen; een bron van onrust; verminderde alertheid en bewustzijn; verwarring; angst; agitatie; nervositeit; stemmingswisselingen; wazig zicht; een opgeblazen gevoel; donkere urine; koude rillingen; duizeligheid; flauwvallen; koorts; hallucinaties; indigestie; hoofdpijn; stampende in de oren; buikpijn; diarree; misselijkheid; verlies van eetlust; braken; overmatig zweten; ongewone zwakte of vermoeidheid; gele huid of ogen; verlies van bewustzijn; convulsies en coma. Onmiddellijke medische behandeling wordt geadviseerd met deze symptomen.