Bijwerkingen van Questran

Questran is de merknaam voor cholestyramine, een medicijn voorgeschreven om hoge cholesterol te verlagen en jeuk geassocieerd met de lever en galwegen ziekte te verbeteren. Questran geleverd in poedervorm te mengen met water of sap. Verschillende bijwerkingen zijn mogelijk, maar de meeste zijn niet gebruikelijk.

Meest voorkomende Effect

De meest waarschijnlijke bijwerking bij het nemen Questran is constipatie, die ook kan leiden tot aambeien. De patiënt kan het nodig zijn om meer te drinken, eet meer vezels of neem een ​​laxeermiddel.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen

Andere minder vaak voorkomende gastro-intestinale bijwerkingen zijn mogelijk. Deze omvatten buikpijn, opgeblazen gevoel, oprispingen, diarree, overmatig gas, brandend maagzuur, indigestie, verlies van eetlust, misselijkheid, braken en buikpijn.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen bellen voor medische hulp. Deze omvatten moeilijkheden bij het slikken, ernstige zwarte teerachtige ontlasting, buikpijn, samen met misselijkheid of braken, huiduitslag, onverklaarbare bloeden en onverklaarbare spierpijn of spierzwakte.

Tanden Concerns

Nippen Questran vasthoudt of in de mond kan uiteindelijk resulteren in verkleuring van de tanden, email erosie en holtes.

Drug Interactions

Questran vermindert de absorptie van digoxine, thiazidediuretica, schildklierhormonen en warfarine. Die deze middelen 1 uur vóór of 4 uur na inname Questran kan dit probleem oplossen. Questran vermindert ook de absorptie van vitamine A, D, E en K, die kan leiden tot vitaminegebrek met langdurig gebruik.