Bijwerkingen van Mega Doses van visolie

Bijwerkingen van Mega Doses van visolie

Visolie is bekend zeer bevorderlijk voor vele medische aandoeningen en voor de algehele gezondheid. Negatieve bijwerkingen van het nemen van te veel visolie zijn zeldzaam en grotendeels onbekend. Echter, kunnen bijwerkingen vaker worden in combinatie met bepaalde medicijnen, of wanneer het wordt gebruikt door mensen met bestaande gezondheidsproblemen.

Verhoogd risico op bloedingen

Visolie bevat omega-3 vetzuren, die fungeren als bloedverdunners door het afbreken en het voorkomen van toekomstige stolsels. Neveneffecten, zoals extreme bloed dunner, zeldzaam maar teveel visolie brengt mensen soms een verhoogd risico van hemorragische beroertes, neusbloedingen en bloed in de urine. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt iedereen met een bloeden stoornis, die gemakkelijk blauwe plekken of iemand die bloedverdunnende medicijnen gebruiken voorzichtig bij het nemen van visolie.

Diabetici en Schizophrenics

Diabetici, evenals schizofrenen, kan de mogelijkheid om de alfa-linoleenzuur (LNA) omzetten in visolie zuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), die gemakkelijker worden door het lichaam eicosapentaeenzuur ontbreekt. Mensen met deze aandoeningen moeten ervoor zorgen dat ze krijgen voldoende EPA en DHA in hun dieet. Kwaliteit visolie supplementen zal hebben hogere niveaus van DHA en EPA dan inferieure merken. Visolie kan ook de nuchtere bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes. Om deze reden moeten mensen met type 2 diabetes een arts te raadplegen voordat u het nemen van visolie supplementen.

Gifstoffen

Veel industriƫle verontreinigingen komen in onze watervoorziening. Sommige vissen te vangen die giftige stoffen, zoals zware metalen (kwik), dioxines en polychloorbifenylen. Echter, deze gifstoffen in het algemeen vinden in de vis zelf, of-sport gevangen of gekweekt. In visolie supplementen, zijn deze toxines meestal gefilterd door de fabrikanten. Het kopen van een gerenommeerd bedrijf zal ervoor zorgen dat je krijgt kwaliteit visolie, zonder schadelijke stoffen.

Algemene consensus

Hoewel er potentiƫle risico's die betrokken zijn bij het nemen van te veel visolie, bijwerkingen zijn uiterst zeldzaam en mild. Volgens Dr Dariush Mozaffarian, een instructeur in het departement epidemiologie aan de Harvard School of Public Health, "Wanneer zowel risico's en voordelen worden beschouwd voor de algemene bevolking, de voordelen van de inname van vis veel zwaarder wegen dan de mogelijke risico's."