Bijwerkingen van luteïne en zeaxanthine

Bijwerkingen van luteïne en zeaxanthine

Luteïne en zeaxanthine zijn voedingsstoffen die zijn te vinden in groene bladgroenten, evenals maïs en eieren. Ze zijn beide gevonden groot nut ooggezondheid worden doordat chronische oogziekten zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) en staar. Beide zijn te vinden in vele soorten supplementen als groenten en fruit zijn niet een groot deel van uw dieet.

Bijwerkingen van luteïne

Er zijn geen gedocumenteerde bijwerkingen van luteïne, maar het wordt aanbevolen dat u niet te veel van de voedingsstoffen te nemen zoals het eventueel kan ophopen in het lichaam. De Amerikaanse Optometric Association zegt dat uit onderzoek blijkt dat mensen 10 mg luteïne moet nemen per dag, hetzij door middel van voedsel of in te vullen formulier.

Bijwerkingen van zeaxanthine

Er zijn geen bijwerkingen van zeaxanthine maar zoals met luteïne je moet alleen de aanbevolen dosering zoals aanbevolen door uw arts. De AOA suggereert individuen verbruiken twee mg zeaxanthine per dag.

Algemeen Side Effects

Als het nemen van luteïne en zeaxanthine in te vullen formulier, kan er een aantal bijwerkingen, afhankelijk van de toeslag die u kiest te zijn. Drugs.com geeft vaak voorkomende bijwerkingen van multivitaminen en mineralen zoals maagklachten, hoofdpijn of vreemde smaak in de mond. Voor informatie over een specifieke toeslag, overleg dan met uw zorgverlener alvorens het.

Skin Health

Luteïne ondersteunt gezonde ogen en is gevonden om de huid ten goede. De Luteïne Information Bureau zegt "... filtert hoge energie, blauwe golflengten van licht uit het zichtbare lichtspectrum met maar liefst 90%. Blauw licht, zowel binnenverlichting zonlicht, wordt aangenomen dat oxidatieve stress induceren en mogelijke schade door vrije radicalen in menselijke organen blootgesteld aan licht, zoals ogen en huid. "

Ogen

Volgens de American Optometric Association, "Beyond verminderen van het risico op oogziekte, afzonderlijke studies hebben aangetoond dat luteïne en zeaxanthine betere visuele prestaties bij AMD patiënten cataract patiënten en personen met een goede gezondheid."

Foods

Luteïne en zeaxanthine kan worden gevonden in verschillende voedingsmiddelen. Sommige zijn spinazie, maïs, erwten, broccoli, eieren, sinaasappelen, boerenkool, boerenkool en romaine sla.