Bijwerkingen van Lupron Injecties voor prostaatkanker

Lupron is een injecteerbaar hormoontherapie om prostaatkanker te behandelen. Wanneer het geneesmiddel regelmatig wordt toegediend, werkt de hypofyse de productie van luteïniserend hormoon dat stimuleert testikels blijven testosteron stoppen. Het daalt dramatisch het niveau van testosteron bij mannen te castreren niveaus. Het tekort aan testosteron een positief effect op het stoppen van prostaatkanker hebben, kunnen Lupron injecties aantal vervelende bijwerkingen.

Eerste symptomen

Na Lupron injectie, zullen patiënten vaak last van roodheid, zwelling, branderig gevoel of jeuk op de injectieplaats. Dit mag niet langer dan een paar dagen. Zoals Lupron werkt door het veranderen hormoonspiegels in het lichaam, kan een aantal onmiddellijke symptomen veroorzaken. De meest voorkomende daarvan is opvliegers, vergelijkbaar als die in postmenopauzale vrouwen. Bone pijn en moeilijk urineren worden vaak ervaren aan het begin van Lupron behandeling. Breast pijn en zwelling is mogelijk.

Seksuele bijwerkingen

Sinds Lupron is een hormonale therapie die testosteron verlaagt, kan het een dramatisch effect op een man seksualiteit hebben. De testes kan kleiner worden. Veel mannen zullen ervaren ook een verminderd libido of gebrek aan seksueel verlangen. Zonder juiste niveaus van testosteron in het lichaam, impotentie is een mogelijke bijwerking van Lupron behandeling.

Andere problemen

Bijwerkingen van Lupron injecties die niet zo vaak voor onder meer gastro-intestinale symptomen zoals obstipatie, misselijkheid of braken. Hoofdpijn en slapeloosheid zijn ook gemeld. Urinaire frequentie en infecties als zwelling van de handen en voeten zijn mogelijk maar niet gebruikelijk. Bij sommige patiënten veranderingen in stemming en zelfs depressie heeft Lupron injecties gevolgd. Deze symptomen moeten worden gemeld aan een arts.

Levensbedreigende reacties

Hoewel zeldzaam, zijn bepaalde levensbedreigende reacties ervaren tijdens Lupron therapie voor prostaatkanker. Zij omvatten veranderingen in bloeddruk en hartritme. Congestief hartfalen en bloedstolsels gemeld door een klein aantal patiënten Lupron en al dan niet rechtstreeks verband houden met het geneesmiddel. Allergische reacties zijn ook mogelijk met eventuele medicatie. Iedereen die Lupron en het ervaren van eventuele ernstige reacties dient onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Preventie

Het is mogelijk enkele van de bijwerkingen van Lupron injecties voor prostaatkanker verlichten. Zorg ervoor dat de voorschrijvende arts op de hoogte is van andere medicijnen (over-the-counter en recept) genomen. Aspirine producten kan het risico op bijwerkingen verhogen. Het is ook een goed idee om de blootstelling aan de zon te vermijden en draag sunblock bij het nemen van Lupron. Het vermijden van alcohol en het eten goed kunnen helpen met een aantal van de bijwerkingen, zoals het krijgen van voldoende rust.

Overwegingen

Niet iedereen ondergaat Lupron injecties voor prostaatkanker zal bijwerkingen hebben. Veel van de door het geneesmiddel symptomen verminderen tijd en kan verdwijnen wanneer de therapie is gestopt. Het is ook mogelijk om de dosis en frequentie van injecties aanpassen om gemakkelijk problemen helpen. Lupron is bewezen effectief bij de behandeling van kanker. De voordelen en risico's van Lupron injecties moeten worden afgewogen door de arts en de patiënt.