Bijwerkingen van Lariam

Bijwerkingen van Lariam

Lariam, of mefloquine, is een recept geneesmiddel gebruikt voor de behandeling en preventie van malaria. Malaria is een levensbedreigende parasitaire infectie, die door vrouwelijke muggen kan worden overgedragen. Lariam is niet effectief voor alle vormen van malaria.

Milde bijwerkingen

Milde bijwerkingen zijn maagklachten, maagpijn, misselijkheid, braken, diarree, koorts, koude rillingen, huiduitslag, vermoeidheid, verlies van eetlust, haaruitval, oorsuizen, duizeligheid, slaperigheid, hoofdpijn, slapeloosheid, vreemde dromen en licht in het hoofd. Deze bijwerkingen verdwijnen weer na je wennen aan het nemen van Lariam.

Ernstige bijwerkingen

Sommige ernstige bijwerkingen zijn snelle hartslag, trage hartslag, hartkloppingen, epileptische aanvallen, spierpijn, verlies van co├Ârdinatie, gevoelloosheid in handen, tintelingen in voeten, visie veranderingen, stuiptrekkingen, leverproblemen of hartproblemen.

Psychische bijwerkingen

Lariam kan psychische bijwerkingen zoals paranoia, hallucinaties, rusteloosheid en ongewoon gedrag veroorzaken. Onverklaarbare angst, stemmingswisselingen, depressie en verwarring kunnen ook optreden.

Zelfmoord

Suïcidale gedachten zijn in verband met Lariam, en sommige mensen die Lariam hebben zelfmoord gepleegd. Het is niet bekend of Lariam verantwoordelijk was.

Duur

Sommige bijwerkingen, zoals duizeligheid, verlies van evenwicht en duizeligheid, blijven voor maanden na het stopzetten van het gebruik van Lariam.

Medische Aandacht

Roep onmiddellijk medische hulp als een mentale problemen optreden bij het nemen van Lariam. De arts kan de dosering te stoppen en zet je op andere anti-malaria medicijnen.