Bijwerkingen van Lantus (insuline glargine)

Lantus is een cartridge systeem dat wordt gebruikt om diabetes te behandelen. Het is een oplossing bestaande uit insuline glargine en een heldere vloeistof en wordt geïnjecteerd en helpen controleren en reguleren bloedsuikerspiegel. Het wordt gewoonlijk eenmaal daags ingenomen, en patiënten moeten injectieplaatsen te roteren. De meeste mensen nemen van Lantus ondervinden weinig of geen bijwerkingen, maar het is belangrijk om bewust te zijn van veranderingen die je ervaart tijdens het gebruik, omdat sommige bijwerkingen van een potentieel ernstig probleem kunnen geven.

Malaise

Als u last zwakte, rillingen of vermoeidheid en slaperigheid tijdens het gebruik van Lantus, contact opnemen met uw arts onmiddellijk, omdat het een ernstige complicatie zou kunnen signaleren.

Mental State

Als je begint te verward, zich zwak voelt of lijdt verlies van bewustzijn, of als je begint last van hoofdpijn, duizeligheid of wijzigingen in uw visie, contact opnemen met uw arts.

Honger en Dorst

Als je ineens veel meer honger of dorst, of als je merkt dat je plassen vaker nadat u beginnen met het gebruik van Lantus, neem dan contact op met uw arts. Dit kan een ernstige complicatie signaal.

Hartslag en ademhaling

Een snelle hartslag of snelle en oppervlakkige ademhaling tijdens het gebruik van Lantus dient onmiddellijk te worden gemeld aan uw arts.

Spraak

Als je begint aan uw toespraak smet of uw stem wordt hees om geen andere reden tijdens het gebruik van Lantus, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Injectieplaats

Sommige mensen ervaren roodheid, jeuk of pijn op de injectieplaats tijdens het gebruik van Lantus. Dit is een normaal neveneffect en geen teken van een ernstiger probleem.